Onboard Charger (OBC) Reparatie

Op zoek naar een reparatie oplossing voor een Onboard Charger? Maak gebruik van onderstaande filters om het juiste onderdeel te selecteren. Staat het juiste onderdeel er nu niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Merk
Toon meer Toon minder
Onderdeel niet gevonden?
Vraag hieronder een offerte aan.
Of bel ons op 0546 66 04 10
Offerte aanvragen
Geen resultaten gevonden
13 resultaten 2 pagina's
Volvo V60 I PHEV OBC (Onboard Charger) - OBC
Volvo V60 I PHEV OBC (Onboard Charger)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

OBC Battery Charger (VAG)  - OBC
OBC Battery Charger (VAG)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

BRUSA battery charger OBC (22KW) - OBC
BRUSA battery charger OBC (22KW)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Kia OBC (0E240) - OBC
Kia OBC (0E240)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Kia OBC 11KW (0E195) - OBC
Kia OBC 11KW (0E195)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

VAG OBC (5QE.682M) - OBC
VAG OBC (5QE.682M)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Onderdeel niet gevonden?

Vraag dan een offerte aan en wij kijken samen met jou naar een passende revisie oplossing.

Mitsubishi / PSA OBC  ZHTP1529R - OBC
Mitsubishi / PSA OBC ZHTP1529R

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

BMW OBC KLE Convenience charger (5A602F7) - OBC
BMW OBC KLE Convenience charger (5A602F7)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Hyundai OBC 3.3KW (2B006) - OBC
Hyundai OBC 3.3KW (2B006)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Nissan OBC (3NA7A) - OBC
Nissan OBC (3NA7A)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

VAG OBC (5QE.682EA) - OBC
VAG OBC (5QE.682EA)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

VAG OBC (5QE.685C) - OBC
VAG OBC (5QE.685C)

OBC

Registreer of log in om prijzen te zien

Onboard Charger (OBC) Reparatie

Vraag over een Onboard Charger?

Ik help je graag verder!

0546 66 04 10

OBC revisie: OBC reparatie door ACTRONICS

OBC revisie betekent het repareren van de transformator, de bidirectionele gelijkrichter of de laadregelaar. Het defecte onderdeel wordt gerepareerd, hersteld en opnieuw gebruikt. Hierdoor hoeven er geen nieuwe onderdelen te worden aangeschaft, wat revisie een goedkope en duurzame reparatieoplossing maakt.

Hoe ingebouwde laders de elektromobiliteit veranderen: een revolutie in elektrische voertuigen

Ingebouwde laders spelen een cruciale rol in de wereld van de elektromobiliteit. Ze zijn de sleutel tot het efficiënt en snel opladen van elektrische voertuigen. Maar wat is een boordlader precies en hoe zorgen ze voor een revolutie in de elektromobiliteit?

In dit artikel gaan we dieper in op deze technologie, leggen we uit hoe deze werkt en onderzoeken we de rol van boordladers in elektrische voertuigen. Tot slot werpen we een blik in de toekomst en geven we u tips hoe u de juiste lader voor uw elektrische auto kiest.

Wat is een boordlader?

Een boordlader is een onderdeel dat in elektrische voertuigen wordt gebruikt om de accu's van het voertuig op te laden. In tegenstelling tot externe laders is de boordlader permanent in het voertuig geïntegreerd en maakt comfortabel en snel opladen mogelijk door de wisselspanning uit het stopcontact om te zetten in de gelijkspanning die nodig is voor de accu van het elektrische voertuig.

De boordlader bestaat uit verschillende componenten, waaronder een transformator, een bidirectionele gelijkrichter en een laadregelaar. De transformator zet de wisselspanning om naar een lagere spanning, die vervolgens door de gelijkrichter wordt omgezet in gelijkspanning. De laadcontroller bewaakt het laadproces en zorgt ervoor dat de accu van het elektrische voertuig veilig en efficiënt wordt opgeladen.

Hoe ingebouwde laders een revolutie teweegbrengen in de elektromobiliteit

Ingebouwde laders spelen een cruciale rol in de revolutie in de elektrische mobiliteit. Dankzij hun efficiënte en snelle laadprestaties maken ze een grotere actieradius en flexibiliteit voor elektrische voertuigen mogelijk. Dit zorgt voor een kortere oplaadtijd en een verhoogd EV-gebruik.

Bovendien maken boordladers een eenvoudigere integratie van elektrische voertuigen in het elektriciteitsnet mogelijk. Ze bieden een bidirectionele oplaadfunctie waarmee overtollige energie van het elektrische voertuig kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit maakt intelligent gebruik van hernieuwbare energie en een betere integratie van elektrische voertuigen in het elektriciteitsnet mogelijk.

De rol van boordladers in elektrische voertuigen

Ingebouwde laders spelen een cruciale rol in elektrische voertuigen. Ze vormen de schakel tussen het elektriciteitsnet en de accu van het voertuig en maken efficiënt en snel opladen mogelijk. Zonder een ingebouwde lader zou het opladen van elektrische voertuigen ingewikkelder en tijdrovender zijn. Ingebouwde laders bieden verschillende laadmodi, afhankelijk van de behoeften van de bestuurder en de beschikbare laadinfrastructuur. Afhankelijk van het type laadpoort en het beschikbare laadvermogen kunt u wisselstroom (AC) of gelijkstroom (DC) laden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en compatibiliteit met verschillende laadstations.

Hoe werkt een boordlader eigenlijk?

Een boordlader werkt in verschillende stappen om de accu’s van een elektrisch voertuig op te laden. De wisselstroom uit het ‘net’ wordt afhankelijk van de topologie (elektronica lader) meermaals van wissel- naar gelijkspanning omgezet alvorens deze geschikt is om de accu op te laden. Deze omzetting van wissel- naar gelijkstroom gebeurt met behulp van een transformatoren, spoelen, condensatoren en vele halfgeleiders. De laadcontroller bewaakt het laadproces en zorgt ervoor dat de accu van het elektrische voertuig veilig en efficiënt wordt opgeladen. Zodra de batterij volledig is opgeladen, stopt het opladen.

Hoeveel kosten boordladers?

De kosten voor boordladers kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en het model. Over het algemeen zijn boordladers duurder in aanschaf dan conventionele laders. De kosten van een boordlader zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals laadvermogen, laadefficiëntie en extra functies. Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, is het belangrijk om bij de aanschaf van een elektrisch voertuig rekening te houden met de kosten van ingebouwde laders.

De toekomst van boordladers in de elektrische voertuigindustrie

Ingebouwde laders zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de elektrische auto-industrie. Met de groeiende vraag naar elektrische voertuigen en het toenemende aantal laadstations zal het belang van efficiënte en snelle oplaadtechnologieën blijven toenemen. De ontwikkeling van boordladers met een hoger laadvermogen en verbeterde functies zal de actieradius en flexibiliteit van elektrische voertuigen verder helpen verbeteren. Bovendien zal de integratie van boordladers in het elektriciteitsnet een intelligent gebruik van hernieuwbare energiebronnen mogelijk maken en de aansluiting van elektrische voertuigen op het elektriciteitsnet verder versterken.

Hoe kies je de juiste oplader voor je elektrische auto?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste oplader voor je elektrische auto. Ten eerste moet je rekening houden met het laadvermogen en de laadefficiëntie van de oplader. Een lader met een hogere laadcapaciteit zorgt ervoor dat de accu sneller wordt opgeladen en biedt een grotere actieradius voor je elektrische auto. Ook de compatibiliteit met de laadinfrastructuur en de kosten van de lader zijn belangrijke factoren bij de keuze. Het is vaak niet echt mogelijk om verschillende opties met elkaar te vergelijken, omdat de eisen aan een lader voor een specifiek elektrisch voertuig vaak zeer specifiek worden gespecificeerd door de betreffende fabrikant.

Conclusie: Optimaliseer de prestaties en het bereik met ingebouwde laders

Boordladers maken het snel en efficiënt opladen van elektrische voertuigen mogelijk en bieden een groter bereik en flexibiliteit. Bij het kiezen van de juiste oplader moet u rekening houden met factoren als laadvermogen, laadefficiëntie, compatibiliteit en kosten. De toekomst van boordladers in de elektrische voertuigindustrie ziet er rooskleurig uit, omdat ze een sleutelrol spelen bij de integratie van elektrische voertuigen in het elektriciteitsnet en het gebruik van hernieuwbare energie worden. Kies de juiste lader voor uw elektrische voertuig om de best mogelijke prestaties en actieradius te bereiken.

Onboard Charger (OBC) Reparatie - Veelgestelde vragen & antwoorden

Wat is een boordlader?

Een ingebouwde lader is een apparaat dat in elektrische voertuigen wordt geïnstalleerd en wisselstroom (AC) van het elektriciteitsnet omzet in gelijkstroom (DC) om de accu van het voertuig op te laden.

Met welke factoren moet ik rekening houden bij het kiezen van een boordlader?

Bij de aanschaf van een boordlader moet u letten op het laadvermogen, de laadefficiëntie, de compatibiliteit met uw voertuig en de kosten.

Wat betekent het laadvermogen van een boordlader?

De laadcapaciteit van een boordlader geeft aan hoe snel het apparaat de accu van het voertuig kan opladen. Het wordt gemeten in kilowatt (kW).

Welke invloed heeft een boordlader op de actieradius van een elektrisch voertuig?

Een efficiënte ingebouwde lader kan de batterij sneller opladen, wat resulteert in een groter bereik omdat u minder tijd kwijt bent aan het opladen.

Hoe draagt de boordlader bij aan het gebruik van duurzame energie?

Ingebouwde laders kunnen worden gekoppeld aan zonne- of windturbines om elektrische voertuigen rechtstreeks van hernieuwbare energie te voorzien, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd.

Zijn alle boordladers compatibel met alle elektrische voertuigen?

Nee, niet alle boordladers zijn compatibel met alle elektrische voertuigen. Voordat u een ingebouwde lader aanschaft, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel is met uw specifieke voertuigmodel.

Kan ik mijn boordlader zelf installeren of heb ik een professional nodig?

Hoewel sommige technisch onderlegde mensen misschien zelf een ingebouwde oplader kunnen installeren, moeten ze zeker een professional inhuren om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.