Turbo-actuatoren

Problemen met de turbodruk in de motor? Dan zijn er wellicht problemen met de actuator. Een actuator bestaat uit een tweetal type componenten: een mechanica en elektronica deel die defecten kunnen veroorzaken. ACtronics biedt de mogelijkheid om een actuator te laten reviseren in plaats van repareren.

Assortiment

6NW 009 206
G-38 Ford
6NW009543
...
Merk & model
Audi A4 2004-2008
Mercedes-Benz E-Class 2009-2016
Mercedes-Benz Sprinter 2006-2018
...

Registreer om prijzen te zien.

Wat is een actuator?

Een actuator regelt de controle van de turbodruk in de motor. Zonder enige vorm van drukregeling blijft de turbo onbeperkt lucht de motor inblazen. De actuator zorgt ervoor dat de turbodruk aangepast wordt aan de omstandigheden, om de turbo en motor optimaal te laten presteren.

Veel voorkomende turbo actuator defecten

Een defecte actuator zorgt doorgaans niet voor motorschade, maar wel voor minder vermogen. Het kan zijn dat de Turbo gedeeltelijk of in zijn geheel uitvalt of het voertuig heeft geen vermogen. De actuator bestaat uit een aantal componenten die defect kunnen gaan elektromotor, kunststof wormwiel en een printplaat, deze onderdelen hebben diverse zwakke plekken. Mochten deze componenten defect raken dan kan ACtronics deze vervangen.

Actuator laten testen en reviseren

De eigen ontwikkelde testopstelling van ACtronics biedt de mogelijkheid om de actuator te simuleren en testen. Er wordt niet alleen gekeken of de actuator soepel loopt maar ook of de elektronica optimaal werkt. Aan het einde van het herstelproces wordt er een uitgebreide eindtest gedaan om er zeker van te zijn dat het gereviseerde product net zo goed functioneert als een origineel exemplaar.

Turbo actuator laten reviseren door ACtronics

Wil je een defecte actuator of ECU laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met actuator-modules van de bekende merken zoals: Hella Turbo Actuator (Garrett turbo). Wilt u een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.