Inverter Reparatie

Op zoek naar een reparatie oplossing voor een Inverter? Maak gebruik van onderstaande filters om het juiste onderdeel te selecteren. Staat het juiste onderdeel er nu niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Merk
Onderdeel niet gevonden?
Vraag hieronder een offerte aan.
Of bel ons op 0546 66 04 10
Offerte aanvragen
Geen resultaten gevonden
6 resultaten 1 pagina
Renault Inverter PEB (Power Electronics Block)  2013-2016 - Inverter
Renault Inverter PEB (Power Electronics Block) 2013-2016

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

VAG Power Electronics (4M1 907 080 C) - Inverter
VAG Power Electronics (4M1 907 080 C)

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

Toyota Prius Hybrid (XW30) 2012-2014 Inverter (49025) - Inverter
Toyota Prius Hybrid (XW30) 2012-2014 Inverter (49025)

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

Renault Inverter PEB (Power Electronics Block)  2011-2013 - Inverter
Renault Inverter PEB (Power Electronics Block) 2011-2013

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

Toyota Prius Hybrid (XW30) 2009-2011 Inverter (47180) - Inverter
Toyota Prius Hybrid (XW30) 2009-2011 Inverter (47180)

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

Toyota Prius Hybrid (XW30) 2011-2014 Inverter (49056) - Inverter
Toyota Prius Hybrid (XW30) 2011-2014 Inverter (49056)

Inverter

Registreer of log in om prijzen te zien

Onderdeel niet gevonden?

Vraag dan een offerte aan en wij kijken samen met jou naar een passende revisie oplossing.

Inverter Reparatie

Vraag over een Inverter?

Ik help je graag verder!

0546 66 04 10

Inverter revisie: inverter reparatie door ACTRONICS

Inverter revisie is het repareren of herstellen van de energieterugwinning en/of laadtechnologie van EV’s. Het defecte onderdeel wordt gerepareerd, hersteld en opnieuw gebruikt. Hierdoor hoeven er geen nieuwe onderdelen te worden aangeschaft, wat revisie een goedkope en duurzame reparatieoplossing maakt.

Omvormers in elektrische auto's: het hart van e-mobiliteit

Een elektrische auto zonder omvormer? Onvoorstelbaar! In de moderne e-mobiliteit is de omvormer een essentieel element dat de dynamiek en efficiëntie van elektrisch rijden bepaalt. Hieronder laten wij u zien hoe een omvormer werkt, waarom deze onmisbaar is in een elektrische auto en hoe deze bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van e-mobiliteit.

Omvormers in elektrische auto's: een technologisch meesterwerk

Een omvormer, ook wel inverter genoemd, speelt een essentiële rol in de elektrische aandrijflijn van een elektrische auto. De omvormer is de interface tussen de accuopslag en de elektromotor en heeft als taak de gelijkstroom (DC) uit de accu om te zetten in wisselstroom (AC) voor de elektromotor.

Maar hoe werkt een omvormer precies?

Converteert gelijkstroom naar wisselstroom: De gelijkstroom van de accu is stabiel en continu. Om de elektromotor, die op wisselstroom werkt, te laten werken, zet de omvormer deze gelijkstroom om.

Regelt de frequentie: De omvormer regelt ook de frequentie van de wisselstroom om de snelheid van de motor te regelen. Een hogere frequentie leidt tot een hoger motortoerental en dus een hogere snelheid van de auto.

Teruggave van energie: Bij het remmen of stationair draaien wordt de elektromotor een generator. Deze genereert wisselstroom, die de omvormer weer omzet in gelijkstroom en deze aan de accu levert.

Waarom is de omvormer in een elektrische auto zo belangrijk?

Zonder de omvormer zou een elektrische auto nauwelijks denkbaar zijn. Waarom? De omvormer zorgt ervoor dat de elektromotor van het voertuig wordt voorzien van het benodigde vermogen, onder optimale efficiëntieomstandigheden. Bovendien maakt hij zogenaamde recuperatie mogelijk, d.w.z. hij zet de tijdens het remmen of stationair draaien opgewekte wisselstroom om in gelijkstroom en slaat deze op in de accu.

Bovendien zorgt het vermogen van de omvormer om de frequentie van de wisselstroom te variëren ervoor dat de snelheid van de elektrische auto continu kan worden geregeld. Dit leidt tot soepel en efficiënt rijden en vergroot het comfort en de actieradius van de elektrische auto.

De rol van de omvormer in de laadtechnologie van elektrische auto’s

Het opladen van een elektrische auto is een complex proces en ook hier speelt de omvormer een sleutelrol. De stroomvoorziening voor het opladen komt in de regel van het elektriciteitsnet in de vorm van wisselstroom (AC). De meeste elektrische auto’s zijn echter uitgerust met accu’s die gelijkstroom (DC) nodig hebben. Dit is waar de omvormer in het spel komt.

Bij AC-laden neemt de ingebouwde omvormer in het voertuig de taak op zich om de wisselstroom uit het stopcontact of laadstation om te zetten in gelijkstroom, die vervolgens in de accu wordt opgeslagen. Bij DC-snellaadstations wordt deze conversie extern uitgevoerd, de omvormer is in dit geval dus niet nodig.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is herstel. Bij het remmen of uitrollen genereert de elektrische auto wisselstroom, die door de omvormer wordt omgezet in gelijkstroom en teruggevoerd wordt naar de accu. Dit is een essentieel aspect voor de efficiëntie en actieradius van een elektrische auto.

Het is duidelijk dat de omvormer niet alleen cruciaal is voor de voortstuwing, maar ook voor efficiënt opladen en energieterugwinning in de elektrische auto. De voortdurende verbetering en verdere ontwikkeling van de invertertechnologie draagt niet alleen bij aan een efficiënter gebruik van energie tijdens het rijden, maar ook aan kortere laadtijden en een grotere actieradius.

Inverter Reparatie - Veelgestelde vragen & antwoorden

Wat is een omvormer in een elektrische auto?

Een omvormer in een elektrische auto is een apparaat dat gelijkstroom (DC) van de accu omzet in wisselstroom (AC) voor de elektromotor. Het is daarom een centraal onderdeel van het elektrische aandrijfsysteem.

Welke rol speelt de omvormer in een elektrische auto?

De omvormer is cruciaal voor de prestaties en efficiëntie van de elektrische auto. Het zet de gelijkstroom uit de accu om in de wisselstroom die de elektromotor nodig heeft, en regelt bovendien de snelheid van de auto door de frequentie van de wisselstroom aan te passen.

Hoe draagt de omvormer bij aan het rendement van een elektrische auto?

Door de energie uit de accu optimaal bruikbaar te maken voor de elektromotor en energieterugwinning tijdens het remmen (recuperatie) mogelijk te maken, levert de omvormer een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie van een elektrische auto.

Hoe werkt de energieterugwinning in de omvormer?

Bij het remmen of stationair draaien wordt de elektromotor een generator en genereert hij wisselstroom. De omvormer zet deze elektriciteit weer om in gelijkstroom en slaat deze op in de accu, waardoor het totale energieverbruik van het voertuig wordt verlaagd.

Welke technologieën worden gebruikt in moderne omvormers?

Moderne omvormers maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals siliciumcarbide (SiC) en galliumnitride (GaN), die een efficiëntere energieconversie en lagere warmteverliezen mogelijk maken.

Speelt de omvormer een rol bij het opladen van een elektrische auto?

Ja, bij AC-laden neemt de omvormer de taak op zich om de wisselstroom uit het stopcontact of laadstation om te zetten in gelijkstroom, die in de accu wordt opgeslagen. Bij DC-snellaadstations wordt deze conversie extern uitgevoerd.

Moet een omvormer in een elektrische auto onderhouden worden?

In de regel heeft de omvormer geen regelmatig onderhoud nodig. Na verloop van tijd kunnen er echter tekenen van slijtage of technische defecten optreden, waardoor reparatie of vervanging van de omvormer noodzakelijk is.