P0706 foutcode bij Mercedes-Benz A-Klasse W169 / B-Klasse W245: betekenis en oplossing!

Wat betekent deze foutcode?

Wie de foutcode P0706 bij een Mercedes A-Klasse of Mercedes B-Klasse uitleest, zal hierbij de volgende foutcodebeschrijving vinden: “The signals of the range selector are implausible in comparison to the signals from the electronic selector lever module.” Kortgezegd komt het er dus op neer dat de signalen van de selector op de versnellingsbak dus niet overeenkomen met de signalen van de elektronische schakelpook. Dit betekent dus dat de foutcode in de richting van de mechatronica van de 722.8 versnellingsbak wijst. Deze versnellingsbak heeft Mercedes-Benz overigens alleen in de A-Klasse W169 en de B-Klasse W245 gebruikt.

Symptomen bij foutcode P0706

Een probleem in de versnellingsbak merk je als bestuurder direct en dat is bij deze CVT niet anders. Een technisch probleem in de mechatronica zal ervoor zorgen dat de overgang tussen de versnellingen niet meer zo soepel zal lopen: de auto schakelt slecht. Ook zijn er gevallen bekend waarbij de auto in noodloop gaat of helemaal niet meer rijdt. In de meeste gevallen zal de auto dan ook een melding op het dashboard geven.

Oorzaken van foutcode P0706

Het is lastig om één specifieke oorzaak aan te wijzen die ervoor zorgt dat foutcode P0706 verschijnt. Deze CVT van Mercedes heeft net als veel andere versnellingsbakken namelijk last van slijtage. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om toch achter de oorzaak van deze foutcode te komen. Deze stappen zijn hieronder te vinden!

icon-check-mark Ons advies in het geval van foutcode P0706

Controleer allereerst de sensoren in de mechatronica op vervuiling door metaaldeeltjes. Dit kan ook een dun grijskleurig (vettig) laagje zijn. Is er vervuiling aanwezig, controleer dan de versnellingsbak goed op mechanische slijtage en schade. De getoonde lijntekening geeft weer waar de kritieke punten zich bevinden. Reinig vervolgens de sensor(en) en reset de foutcodes.

Mocht je nu geen vervuiling door metaaldeeltjes hebben gevonden of komen de foutcodes weer terug na resetten, dan is het aannemelijk dat er een elektronische storing in het Autotronic-systeem zit. De TCU/TCM in de 722.8 versnellingsbak is dan hoogstwaarschijnlijk defect. Gelukkig heeft ACtronics hiervoor een revisie-oplossing ontwikkeld, zodat de A-Klasse of B-Klasse na revisie weer snel zonder problemen de weg op kan!

Als je de TCU van de 722.8 versnellingsbak naar op ons op wilt sturen, dan kun je heel eenvoudig op onderstaande knop klikken en je gegevens invullen. Let wel op dat je alleen de TCU toestuurt, dus zonder het metalen labyrint! Nadat we het onderdeel hebben ontvangen, doorloopt deze een grotendeels geautomatiseerd revisieproces, zodat de TCU binnen een mum van tijd weer naar je retour gestuurd kan worden.

Mocht je verder nog vragen hebben, neem dat gerust contact met ons op: we staan graag voor je klaar!