Nissan Qashqai C1110 + C1111 foutcodes: de oplossing!

Wat betekent deze foutcode?

De foutcodes C1110 en C1111 zijn merkspecifieke foutcodes en gelden in dit geval alleen voor auto’s van het Japanse merk Nissan. Foutcode C1110 betekent dat er een ‘Controller failure’ is. Foutcode C1111 daarentegen betekent dat er problemen zijn met de ABS pompmotor. In veel gevallen zullen deze foutcodes tezamen worden uitgelezen en sturen je dus in de richting van een probleem met het ABS-systeem. De combinatie van deze foutcodes komt vooral voor bij de Bosch 8 ESP.

In welke auto komt deze foutcode voor?

Nissan Qashqai (2007-2013)

Nissan Qashqai+2 (2007-2013)

Symptomen bij foutcodes C1110 + C1111

Een Nissan Qashqai die te kampen heeft met een combinatie van bovenstaande foutcodes, heeft (niet geheel onverwacht) problemen met de ABS-unit. In veel van de gevallen zal (nadat het probleem door de auto gedetecteerd is) het ABS- en/of motormanagementlampje gaan branden. Dat heeft namelijk met het feit te maken dat de pompmotor door blijft lopen, ook indien deze van contact af is. Dat zien we eigenlijk altijd gebeuren zodra deze foutcodes worden uitgelezen.

Bosch 8 ESP
Bosch 8 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Oorzaken van foutcode C1110 + C1111

De oorzaak van deze foutcode is eigenlijk niets anders dan een storing in het ABS-systeem die door een intern defect in de ABS-unit veroorzaakt wordt. En hoewel de foutcodes in dit geval al direct naar het ABS-systeem wijzen, hoeft dat lang niet altijd zo te zijn! Bij andere auto’s die gebruikmaken van de Bosch 8 ESP wordt het gros van de pompmotor klachten veroorzaakt door een slechte massa of voeding (inclusief zekering) naar de ABS-unit toe.

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode C1110 + C1111

Het advies is in dit geval redelijk ‘straightforward’. Een Bosch 8 ESP uit een Nissan Qashqai die met deze foutcodes te maken had, hebben we tijdens de afgelopen jaren veelvuldig binnen zien komen op onze revisie-afdeling en met succes weten te herstellen! Dit defect komt vooral voor bij Bosch 8 ESP systemen met de volgende Bosch onderdeelnummers:

Heb jij dus ook een Nissan in je werkplaats staan met deze klacht, dan helpen we je graag om het probleem te verhelpen en de auto weer de weg op te krijgen! Particulieren adviseren we graag om contact op te nemen met een van onze ACtronics Service Points. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!