Foutcode P2711 / 19143 bij Volkswagen (VAG)

Wat betekent deze foutcode?

De OBD-foutcode P2711 is bij VAG auto’s de equivalent van VAG-foutcode 19143. De omschrijving van de foutcode geeft in dit geval al direct een heldere uitleg over wat deze precies inhoudt. Deze foutcode kan namelijk uitgelezen worden bij een auto met een automatische versnellingsbak (bij VAG in veel gevallen de DSG6-versnellingsbak). Een storing in deze DSG-versnellingsbak kan ervoor zorgen dat het schakelverloop niet meer naar behoren werkt.

In welke auto komt deze foutcode voor?

Volkswagen Passat 3C

Volkswagen Golf 5

Volkswagen Touran 1T

Audi A3 8P

Kortom: Deze foutcode kan bij verschillende auto’s van het VAG-concern worden uitgelezen die met een DSG6 DQ250 is uitgerust

Symptomen bij foutcode P2711 / 19143

Net als zo ongeveer iedere ernstige foutcode zal ook deze foutcode ervoor zorgen dat een MIL-lampje zal gaan branden. Een niet goed schakelende versnellingsbak is iets wat je als bestuurder direct zult merken. In sommige gevallen leidt deze foutcode zelfs tot een volledige uitval van de transmissie.

Oorzaken van foutcode P2711 / 19143

Een mechanisch probleem van het tandwielgedeelte kan de oorzaak zijn van de elektronische noodloopwerking van de transmissie. Spaanders zetten zich af op de magneten van de verschillende schakelvorken. De goede werking van de versnellingspositiesensor wordt hierdoor verstoord. De mechatronica gaat in noodloop waardoor één van de twee deeltransmissies wordt uitgeschakeld.

DSG 6 DQ250 (02E)
DSG 6 DQ250 (02E)

TCU's

Registreer of log in om prijzen te zien

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode P2711 / 19143

Controleer eerst de magneten van de versnellingspositie-sensoren op vervuiling door metaaldeeltjes. Is er vervuiling aanwezig, controleer dan de versnellingsbak goed op mechanische slijtage/schade. Controleer daarna ook het versnellingsbakolie-filter, want deze kan verstopt raken. De olie zal in dat geval via de bypass gaan circuleren, waardoor de olie niet meer gefilterd wordt. Dit kan vervuiling op sensoren veroorzaken. Reinig vervolgens de magneten en controleer of de foutcode aanwezig blijft.

Blijft de foutcode P2711 / 19143 alsnog aanwezig, dan is het alsnog aannemelijk dat de TCU defect is. Hiervoor heeft ACtronics een revisie-oplossing ontwikkeld die dit probleem zal verhelpen. We helpen je dus graag met dit probleem verder! Let wel op: ACtronics werkt alleen samen met autobedrijven en dealers. Particulieren adviseren we graag een erkende garage in jouw buurt. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!