ACtronics Tourrally trekt bont gezelschap aan auto’s naar Almelo

Afgelopen zondag organiseerde auto-elektronica revisiebedrijf ACtronics de eerste editie van de ACtronics Tourrally. Ruim 70 klanten van ACtronics uit het hele land reisden af naar het hoofdkantoor van ACtronics in Almelo waar de start van de rit was.

Bekijk hier alle foto's van de ACtronics Tourrally

Bekijk hier de officiële aftervideo.

Diversiteit aan blinkende bolides

Het was een bijzonder aangezicht in het begin van de middag. De parkeerplaats naast het ACtronics hoofdkantoor aan de Bornerbroeksestraat raakt steeds verder gevuld met een grote diversiteit aan auto’s. Van klassiekers uit de jaren 50 en 60 tot sportieve modellen uit het heden. Op het terrein worden de auto’s ingedeeld in drie verschillende categorieën: de classics (auto’s t/m bouwjaar 1982), de youngsters (auto’s van 1983 t/m 2002) en de moderne (auto’s vanaf 2003). Op het terrein lopen onder genot van een heerlijk voorjaarszonnetje een aantal keurmeesters rond die de auto’s tot in de kleinste details bekijken en beoordelen. Voor iedere klasse staat er namelijk een Best of Show trofee klaar. Thijs Kamp namens ACtronics staat duidelijk te genieten van de glimmende bolides. “Na twee jaar van corona maatregelen is het geweldig om de enthousiasme van iedereen te zien. Net als onze klanten zijn auto’s naast ons werk ook onze passie die we op deze manier met elkaar kunnen verbinden. Het is geweldig om te zien dat partners uit het hele land naar Almelo zijn afgereisd om van deze prachtige dag te kunnen genieten!”

Bekijk hier alle foto's van de ACtronics Tourrally

Dwars door het mooie Twente

Na de keuring ontvangen alle deelnemers het routeboek van de tourrit. Voor de deelnemende equipes ligt een route van zo’n 80 kilometer te wachten. Klokslag twee uur vertrek de eerste auto om een lus door het prachtige Twentse landschap te maken. Naast het vinden van de juiste route moeten de deelnemers ook verschillende (kennis)opdrachten uitvoeren om zo een zo hoog mogelijke score te halen tijdens deze puzzelrit. De route brengt de deelnemers langs verschillende pareltjes in het Twentse landschap. Zo bracht de route de deelnemers langs de statige wegen nabij Twickel, de eeuwenoude kastelen bij Diepenheim, de klinkerwegen bij Stokkum en door de prachtige heuvelzone nabij Markelo. Na een rit van zo’n tweeënhalf uur komen de deelnemers dan ook met een grote glimlach op hun gezicht aan bij de finish van de rit.

Bekijk hier alle foto's van de ACtronics Tourrally

De winnaars

De dag werd afgesloten met een barbecue en een feestelijke uitreiking van de winnaars. Uiteindelijk was het Autobedrijf Swemmer uit Hellevoetsluis die de overwinning in de puzzelrit wist te pakken. Daarnaast was het Garage Hendriks uit Rijkevoort die de revisiecheque in de wacht wist te slepen. Eindwinnaars van de Best of Show competitie in de classic klasse was Garage 3huizen uit Coevorden met een Ford Mustang uit 1965, Bert Lanser uit Dordrecht met een Bertone X 1.9 pakte de overwinning in de youngster klasse en Garage Scheerders uit Zevenbergen met een Donkervoort GTO uit 2005 in de moderne klasse.