Februari: de maand van het instrumentenpaneel

Movember is geweest, de feestdagen zijn voorbij en blue monday hebben we ook weer overleeft. En dat brengt ons in februari: de maand van het instrumentenpaneel! We hebben in het verleden al veel geschreven over instrumentenpanelen, zoals een artikel over het ontstaan van het dashboard klik hier, een enorm artikel over 50 waarschuwingslampjes klik hier en een stukje over de meest voorkomende defecten in het cluster klik hier. Maar mocht je nu naar de meer specifieke artikelen op zoek zijn, dan hebben we ook goed nieuws voor je: dit overzicht. Hier vind je o.a. technische informatie over instrumentenpanelen zoals die van de Ford Focus 2, Fiat Ducato 3 (= Peugeot Boxer, Citroën Jumper) en de Skoda Octavia. Kortom, genoeg te vinden op onze website!

Heel mooi natuurlijk, al die technologie, maar de looks zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk. Je ziet dan ook dat autofabrikanten flink hun best doen om zich te onderscheiden van de rest. Dit heeft de nodige unieke designs opgeleverd. Daarom hebben we in onze nieuwsbrief aan jullie de vraag gesteld: welk instrumentenpaneel vind jij het mooist? We zijn erg benieuwd naar de antwoorden en uiteraard zullen we hier ook een apart artikel aan wijden! Wordt vervolgt.

P.s. Mocht je nu geïnteresseerd zijn in het instrumentenpaneel op de afbeelding: dat is het nieuwe MBUX Hyperscreen van Mercedes-Benz. Meer informatie is te vinden op de officiële website van Mercedes-Benz.