Bosch 8 ABS ABS unit

Gemiddelde doorlooptijd van 2 dagen (exclusief transporttijd)

Revisie

Indien het onderdeel niet defect is berekenen we testkosten

Veelvoorkomende problemen

  • Diverse fouten van de wielsensoren
  • Fout op pompmotor
  • Geen communicatie met ABS mogelijk
  • Geen remdruk op één van de wielen
Professionele revisie
Second opinion (entry test)
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Meest behulpzame reviews

Giuseppe Lucarelli

Vakbekwaam correct en duidelijke afspraken. Topper in de automotive electronica

Jolanda Lubbers

Afgelopen maand 3 items naar toe gehad en perfect geholpen.

denis hackovic

Marktleider van Europa


BOSCH 8 ABS module repareren?

Bosch 8 ABS is de opvolger van de sinds in 1998 in gebruik genomen Bosch 5.7. Vele automerken en types maken gebruik van de ABS-unit zoals  Alfa Romeo, Citroën, BMW, Suzuki, Volkswagen en nog een tal van andere automerken. Er zijn aantal componenten die vaak defect gaan bij Bosch ABS zoals de druksensor en hybrideverbindingen in de HCU en de pompmotor kan defecten geven.

Revisie van ABS-pomp en andere componenten

De ABS module bestaat uit een drietal componenten de pompmotor, de HCU (Hydraulic Control Unit) en ECU (Electronic Control Unit). Deze drie componenten zorgen ervoor dat de ABS-unit optimaal kan functioneren. Wilt u alleen de ABS-pomp of andere componenten zoals de ECU laten reviseren? ACtronics neemt alleen de gehele ABS-unit aan, omdat uit eigen ervaring leert dat ook andere componenten defect kunnen raken.

Mogelijke defecten en foutcodes Bosch 8 ABS

De druksensor en de hybrideverbindingen die in de HCU terug te vinden zijn gevoelig voor defecten. Deze defecten worden relatief vaak geconstateerd bij verschillende merken en modellen. Ander probleem die zich voor kan doen is dat de pompmotor defect raakt. Bij een vastzittende pompmotor brandt vaak ook de printpaats door en dit heeft gevolgen voor het revisietraject. De pompmotor en printplaat met bondjes dienen opnieuw vervangen te worden om de ABS ECU goed te laten werken.

ABS-unit hoeft niet altijd defect te zijn, vaak blijkt dat er problemen zijn met de wielsensoren, magneetringen of de stekker van ABS ECU. Het is daarom verstandig om deze componenten goed te checken op defecten, voordat een ABS-unit wordt opgestuurd.

De Bosch 8 ABS kan de volgende foutcodes genereren:

Meer weten over de techniek, defecten en revisieproces? Lees dan het Bosch 8 ABS kennisartikel.

ABS-unit laten reviseren door ACtronics?

Wilt u een Bosch 8 ABS of een andere ABS module laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: ATE MK60 en Bosch 8 ESP.

Wilt u een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

OE nummer