Problemen met het Blokkeren/Vastzitten van Remmen bij Ford Fiesta, B-Max, C-Max en Transit

Het blokkeren of vastzitten van remmen is een veelvoorkomend probleem bij Ford Fiesta, B-Max, C-Max en Transit modellen, vaak veroorzaakt door een defect ATE MK100 ABS systeem. Dit artikel zal meer inzicht geven in het effectief diagnosticeren en oplossen van dit probleem.

Omschrijving van het probleem

ATE MK100 ESP - ABS units
ATE MK100 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Het blokkeren of vastzitten van remmen verwijst naar een situatie waarbij de remblokken in contact blijven met de remschijven, ook nadat het rempedaal is losgelaten. Dit probleem brengt aanzienlijke veiligheidsrisico's met zich mee en kan leiden tot versnelde slijtage van remonderdelen. De hoofdoorzaak is vaak gerelateerd aan het ATE MK100 ABS systeem, wat gerichte probleemopsporing en reparatie vereist. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor dit blokkerings-/vastloopprobleem.

Defecte ABS sensor

Een slecht functionerende wieltoerentalsensor kan onnauwkeurige signalen naar de ABS module sturen, wat resulteert in onjuiste remactivering. Controleer altijd de ABS sensoren op beschadiging, verkeerde uitlijning of losse verbindingen. Gebruik diagnostische apparatuur om de sensorgegevens te monitoren en nauwkeurige metingen te garanderen.

Problemen met remvloeistofdruk zorgen voor fout in de ABS module

Een slechtwerkende hoofdremcilinder / een ongelijke verdeling van de remvloeistofdruk kan ook leiden tot het blokkeren, kleven of vastzitten van de remmen. Hierdoor laat de druk niet snel genoeg los. Onderzoek naast de hoofdremcilinder dus het hydraulische systeem grondig op verstopte/beperkte remleidingen, defecte kleppen of beschadigde afdichtingen. De ABS ontvangt via de pluggen in het hydraulische gedeelte remvloeistof via de remleidingen. Zodra dit niet meer het geval is, kan dit voor blokkerings-/vastloopproblemen van de remmen resulteren. Een van de belangrijkste oplossingen voor het aanpakken van het blokkeren of vastzitten van remmen bij Ford Fiesta, B-Max, C-Max en Transit modellen is het laten reviseren van het ATE MK100 ABS systeem. Autotechnici kunnen vertrouwen op ACTRONICS voor deze service, die verschillende voordelen biedt.

Ons team van ervaren technici heeft diepgaande kennis en ervaring in het repareren en herstellen van ABS eenheden. We volgen een uitgebreid test- en kwaliteitscontroleproces om ervoor te zorgen dat de gereviseerde ABS systemen voldoen aan of zelfs de OEM-specificaties overtreffen. Dat betekent dat je je klanten een betrouwbare, duurzame en kwalitatieve oplossing voor de fractie van nieuwprijs kunt bieden.

Update: remdrukproblemen veroorzaakt door een defecte ATE MK100 ABS module beginnen ook steeds vaker voor te komen bij de BMW 1 serie F20 / F21, BMW 3 serie F30 / G20, Volkswagen Caddy III facelift / Caddy IV en Volkswagen Golf VII.