ATE MK100 ESP ABS units

Veelvoorkomende problemen

  • Eén of meerdere wielen blokkeren

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Revisie expert
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggen

Een defecte ATE MK100 ESP laten repareren?

Geïntegreerde giehoeksensoren, protocollen voor zowel DF11i- als VDA-wielsensoren, interne aansturing voor de elektronische parkeerrem… De MK100 heeft de modernste technologie aan boord. Ook aan hybridevoertuigen is gedacht: de MK 100 ESC High Plus Hybrid is volledig voorbereid op auto’s met regeneratieve remfunctie. Het systeem heeft slechts het signaal van de rempedaal-positiesensor nodig om zelf te bepalen in welke mate er afgeremd kan worden door te regenereren en hoeveel extra remkracht er daarnaast nog nodig is. De MK 100 zou daarom wel eens een heel populair ABS-systeem kunnen worden dat we nog jaren in allerlei auto’s terug gaan vinden.

Is de ATE MK 100 ABS / ESP een beetje betrouwbaar?

ATE? Ja dat lees je goed. Kort uitgelegd is deze reeks ABS-systemen in het verleden nogal eens van eigenaar veranderd en daarom zul je naast de officiële merknaam ‘Continental’ ook wel eens ‘ATE’ en ‘Teves’ tegenkomen. Maar even terugkomend op de vraag: Dit is momenteel nog wat lastig te beantwoorden, omdat het ABS-systeem nog relatief jong is. In de eerste jaren zijn er in ieder geval geen grote problemen aan het licht gekomen. Ook zijn er geen massale terugroepacties geweest. Dat is dus zeker een positief punt. Toch hebben we inmiddels toch ook al een aantal ABS-systemen met problemen ontvangen. 

Welke problemen heeft de Continental MK100 zoal?

Ook het aantal klachten is gezien de leeftijd nog redelijk beperkt, maar we zien zeker een trend ontstaan: 

  1. Diverse klachten MBT de druksensor
  2. Eén of meerdere remmen blijven geblokkeerd staan

We zijn ook al andere problemen tegengekomen, maar dat gaat momenteel nog om kleine aantallen.

Is de Continental MK 100 al te reviseren?

Jazeker. ACtronics heeft veel ervaring met reparatie en revisie van ABS-systemen. De stap naar modernere types is voor ons dan ook relatief klein. Dit kunnen we in ieder geval al testen: druksensor, signaalverwerking wielsensoren, interne gierhoeksensor, pompmotor, ventielen in HCU (geblokkeerde remmen worden veroorzaakt door vastzittende ventielen). Voor een aantal klachten is ook al een revisie-oplossing beschikbaar.

LET OP: Probeer niet zelf de ABS ECU te verwijderen van de HCU om bij de ventielen te komen! Continental gebruikt bij dit systeem press-fit spoelen. Je veroorzaakt onherstelbare schade aan het ABS-systeem. Laat dit dus aan ons over.

Tips en tricks voor diagnose in de werkplaats

Last but not least, een aantal tips die in de werkplaats goed van pas komen:

Tip 1: Recalls

Controleer voordat je aan diagnose, reparatie of vervanging begint altijd eerst op recalls! Dit kan veel tijd, geld en moeite schelen. Recalls zijn in veel gevallen voertuigspecifiek: zorgt waterlekkage voor kortsluiting bij auto 1, dan hoeft dit niet het geval te zijn voor auto 2. Controleer daarom altijd op merk en type. Mocht je niet aangesloten zijn bij een dealernetwerk, dan is deze internationale website bijzonder handig: https://car-recalls.eu/ De website wordt wekelijks vernieuwd.

Tip 2: Speling op wiellagers

Controleer bij wielsensorklachten altijd de wiellagers op vervuiling, schade en speling. Het signaal dat de magneetring of tandring dient te genereren heeft weinig tolerantie bij moderne intelligente wielsensoren. Een kleine afwijking kan daarom al direct een storing veroorzaken.
 

ABS-unit laten reviseren door ACtronics?

Wil je een ATE MK100 ESP of een andere ABS-unit laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: ATE MK25 en Bosch 9.0 ESP.

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

OEM nummer