Peugeot 207 Anti Pollution Fault: Wat betekent het?

Bosch MEV17.4 - ECU's
Bosch MEV17.4

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

Zodra je op het internet gaat zoeken naar ‘Anti Pollution Fault’ in combinatie met Peugeot, dan wordt wel duidelijk dat dit een bekend probleem is. Een groot deel van de modellen die het Franse merk in de ‘zeroes’ tot ongeveer 2014 maakte hebben last van dit probleem. Ook de Peugeot 207, die in 2007 met 437.262 stuks de beste verkochte auto van Europa was, kamt met dit probleem. Maar wat is het precies en wat kun je er precies tegen doen? Je leest het hieronder!

Hoe kan de anti pollution fault verschijnen?

De anti pollution fault is een foutmelding die in het dashboard van de auto kan verschijnen. Waardoor deze fout op het dashboard verschijnt, kan per model van Peugeot verschillen. Bij de 207 (en dan uiteraard ook de 207CC) wordt deze fout echter vaak veroorzaakt door een probleem met de ECU of een probleem met de koppakking. De foutmelding die in de 1.4 en 1.6 liter VTI-motoren zonder turbo van de Peugeot 207 kan verschijnen, wordt veroorzaakt door een incorrect lucht/brandstof mengsel. Hierdoor kunnen misfires optreden, waardoor de anti pollution fault getoond wordt. 

Een ander bekend probleem van deze MEV17.4 ECU die in combinatie met de 207 voorkomt is dat de temperatuursensor een vals signaal doorgeeft, waardoor deze koelvloeistoftemperatuur op het instrumentenpaneel niet wordt weergegeven. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat het koelvloeistoflampje gaat branden, waardoor de ventilator constant blaast om zoveel mogelijk koele lucht in de auto te krijgen. 

Peugeot 207 ECU met anti pollution fault laten reviseren?

Heb je een Bosch MEV17.4 die je graag wilt laten reviseren? Dan kunnen we je wellicht helpen! Selecteer uit onderstaande lijst je OE-nummer, of bekijk hier het onderdeel.

Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op!

OEM nummer