Hydraulic Brake Boost C123EF0 foutcode bij Audi A4 (8W / B9) veroorzaakt rood waarschuwingslampje

Wat betekent deze Hydraulic Brake Boost foutcode?

C123EF0 is een foutcode die steeds vaker begint voor te komen bij de Audi A4 8W / B9 die vanaf 2015 in productie is genomen. De foutcode betekent dat er een probleem is met de Hydraulic Brake Boost en zal ervoor zorgen het er een rood waarschuwingslampje met een uitroepteken getriggerd wordt (handremlampje).

Oorzaken van foutcode C123EF0

De storing begint als een storing in de vacuümsensor van de rembekrachtiging. Zodra deze storing is geregistreerd, gebruikt het ABS-systeem een geaccumuleerde drukbron om de remassistentie te laten werken/verhogen. Zodra de geaccumuleerde druk wegvalt (rempedaal meerdere keren geactiveerd), kan het ABS-systeem de systeemdruk niet meer herstellen. Kortom: in dit geval is de Bosch 9 ABS die in deze auto is toegepast de boosdoener die voor de storing zorgt.

Bosch 9.0 ESP - ABS units
Bosch 9.0 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Belangrijke aanvulling: Het rempedaal kan dankzij deze storing de volledige functie verliezen als er te lang mee doorgereden wordt!

icon-check-markOns advies in het geval van deze foutcode bij de Audi A4

De Bosch 9 borduurt voort op het succes van de Bosch 8: de software is modulair opgebouwd en voor elke toepassing is een andere variant beschikbaar. Bosch claimt dat generatie 9 opnieuw 30% lichter is geworden, waarmee deze variant slechts 1,1 kg weegt. En ondanks dit lagere gewicht, betekent dit niet dat er is ingeleverd op de functionaliteiten hiervan. Integendeel zelfs. Na uitgebreide onderzoeken van onze R&D-afdeling waarbij het hele onderdeel middels reverse engineering is ontleed, kunnen we nu ook voor dit probleem een revisie-oplossing aanbieden. Dat betekent niet alleen geen gedoe met herprogrammeren, maar bovenal een flinke besparing. Een nieuwe Bosch 9 met ESP functionaliteit kost namelijk ruim €2000,-! Door te kiezen voor revisie, betaal je slechts een fractie van dat bedrag.

Mocht je dus een Audi A4 in je werkplaats hebben met de foutcode C123EF0, neem dan vooral een kijkje op onze productpagina, waar je ook je revisie-opdracht kunt aanmelden. Heb je nog vragen, dan helpen onze technische adviseurs je graag verder!