Foutcode P1220 bij een Fiat 500: geen of slechte reactie op het gaspedaal

Wat betekent deze foutcode?

Deze storing heeft als omschrijving ‘potentiometer gaspedaal’. Dit defect heeft tot gevolg dat de bestuurder geen of slecht reactie op het gaspedaal heeft.

Bij welke auto’s komt deze foutcode veel voor?

Fiat 500

Abarth 500

Deze foutcode kan natuurlijk ook bij andere varianten van de Fiat 500 voorkomen, zoals de Fiat 500C.

Magneti Marelli IAW 5SF.xx
Magneti Marelli IAW 5SF.xx

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

Symptomen bij foutcode P1220

Zodra de auto de foutcode P1220 genereert, zal het motormanagementlampje op het dashboard gaan branden. Hierbij zal de auto in noodloop gaan en zal de bestuurder merken dat de reactie op het gaspedaal niet meer naar behoren is.

Oorzaken van foutcode P1220

Bij dit probleem kunnen er natuurlijk heel veel verschillende oorzaken zijn die voor dit probleem kunnen zorgen. Denk aan een kabelbreuk, een zwakke massaverbinding of een defect gaspedaal. Dit zijn dan ook dingen die vaak als eerste worden gecontroleerd als een auto deze storing oplevert. Als al deze zaken goed blijken zijn, dan is er de mogelijkheid dat het probleem in de ECU zit. Er is echter nog een ander onderdeel waarvan we hebben gezien dat deze in het gros van de gevallen voor de storing zorgt.

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode P1220

Een veelvoorkomende mogelijke oorzaak is dat er vocht in de stekker bij het gaspedaal komt waardoor de pinnen in de stekker corroderen en slecht contact gaan maken. Ons advies is dus om deze als eerste te controleren en in het geval deze gecorrodeerd is goed schoon te maken of te vervangen. Vaak is dat de oplossing voor het probleem. Is dat niet het geval en zijn ook de andere hiervoor genoemde onderdelen niet defect, dan zou een volgende stap kunnen zijn om de ECU door ACtronics te laten testen. Indien tijdens onze uitgebreide test blijkt dat het onderdeel defect blijkt, zullen we overgaan tot revisie van de Magneti Marelli IAW 5SF ECU. Hierbij zullen we het onderdeel terugbrengen naar nieuwstaat zodat de auto er weer voor vele kilometers tegenaan kan. Neem bij vragen gerust contact met ons op!