Foutcode P0170 bij Opel: Storing brandstofafstelling fuel trim

Wat betekent deze foutcode?

Als tijdens het uitlezen bij verschillende modellen van Opel, de OBD-II foutcode P0170 verschijnt, betekent dit dat de inspuitwaarden van de brandstof buiten het bereik van de door de fabrikant vastgelegde specificatie ligt.

In welke auto komt deze foutcode voor?

Opel Astra G

Opel Meriva A

Opel Vectra B&C

Opel Zafira A

Kortom: eigenlijk alle auto’s die geleverd zijn met de 1.8 Z18XE motor.

Siemens Simtec 71-serie
Siemens Simtec 71-serie

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

Oorzaken van foutcode P0170

Foutcode P0170 kan veroorzaakt worden door problemen met onderdelen zoals het brandstoffilter, de brandstofdrukregelaar of de luchtmassameter. De adaptiewaarden in de ECU worden in dat geval zo extreem bijgesteld dat deze buiten het vooraf ingeprogrammeerde bereik vallen. Een defecte ECU kan echter ook de oorzaak zijn. Vooral de Siemens Simtec 71-serie, die in combinatie met de 1.8 (Z18XE) motor van Opel wordt gebruikt, staat erom bekend intern defect te kunnen raken. Eén of meerdere injectoren worden in dat geval niet meer continu correct aangestuurd, wat tot vreemde storingen kan leiden.

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode P0170

Reset eerst de adaptiewaarden die de ECU zichzelf heeft aangeleerd. Controleer daarna onderdelen zoals het brandstoffilter, de brandstofdrukregelaar en de luchtmassameter en maak een uitgebreide proefrit. Mocht je geen afwijkingen kunnen vinden en komt de foutcode P0170 toch weer terug, neem dan eens contact met ons op. Wellicht dat het probleem ergens in de ECU zit.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!