Foutcode 01276 Hydraulische ABS-pomp (V64) tips & tricks: Volkswagen Polo en VAG modellen

Wat betekent deze foutcode?

VAG-code 01276 is een bekende foutcode voor monteurs die vaak aan een Audi, Seat, Skoda of Volkswagen werken. De foutcode wijst naar een fout in het hydraulische gedeelte van het ABS-systeem: de ABS pomp om precies te zijn. Deze fout kan er dus voor zorgen dat het ABS systeem niet functioneert en dat de remmen tijdens een abrupte remactie zullen blokkeren.

Bij welke auto’s komt deze foutcode veel voor?

Audi A6 4F

Seat Ibiza IV

Seat Ibiza V

Volkswagen Polo 6R

Volkswagen Polo 9N

Deze foutcode kan natuurlijk ook bij andere auto’s van het V.A.G. concern voorkomen. Denk dan aan modellen zoals de Audi A4 8K, Audi A6 4G, Skoda Fabia 5J en Volkswagen Crafter 2E.

Symptomen bij foutcode 01276

Net als bij zo ongeveer iedere andere foutcode zal ook bij deze foutcode in veel gevallen een lampje op het dashboard gaan branden. In het geval van foutcode 01276 zal dat het oranje ABS lampje zijn. Tijdens een ‘standaard rit’ zal de bestuurder overigens niet merken dat er een storing in het ABS systeem zit: de rembekrachtiging en remmen werken namelijk gewoon. Echter, bij een plotselinge remmanoeuvre kan dit defect voor gevaarlijke situaties zorgen.

Oorzaken van foutcode 01276

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die ervoor zorgen dat foutcode 01276 gediagnosticeerd kan worden. Gezien de foutcode klinkt het logisch dat er problemen zijn met de ABS-unit / ABS pomp en dat is dus (logischerwijs) ook een van de triggers van deze foutcode. Echter is er nog een andere oorzaak die voor dit probleem zorgt.

Ons advies in het geval van foutcode 01276

ATE MK61 - ABS units
ATE MK61

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Bij deze foutcode is ons advies om altijd de schroefzekeringen bovenop de accu te controleren. Maar let op! Deze zekeringen zijn alleen goed te controleren wanneer ze uitgebouwd worden, omdat een breuk in de zekering in gemonteerde toestand moeilijk te zien is. Deze zekeringen gaan regelmatig defect met als gevolg dat de ABS-pomp geen spanning meer krijgt.

Mochten de zekeringen er goed uitzien, dan is de kans inderdaad goed aanwezig dat het probleem zich in de ABS unit bevindt. Stuur in dat geval de complete ABS-unit (pompmotor, hydraulische gedeelte en ECU) naar ons op en ons revisieteam zal de complete unit onder de loep nemen. Indien tijdens de test blijkt dat het defect inderdaad in de ABS-unit zit, zal overgegaan worden tot revisie.

Heb je nog vragen over dit onderdeel of over onze revisie? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo snel mogelijk van reactie voorzien, zodat de auto weer veilig op pad kan.