ACTRONICS neemt nieuwe Hydrotronic 2 testopstelling in gebruik

Met trots heeft ACTRONICS de Hydrotronic 2 testopstelling in gebruik genomen. Deze door de R&D-afdeling van ACTRONICS ontwikkelde testopstelling is in staat om alle functionaliteiten van een hydraulisch blok van een ABS-module te ontluchten en functioneel te testen.

Dankzij zeer geavanceerde testscripts kan ACTRONICS bijvoorbeeld met een nauwkeurigheid van 100% vaststellen of de populaire ATE MK100 ABS-module defect of volledig functioneel is.

Verbeteringen in testen van ABS-module

"Nadat er 2 jaar geleden een eerste versie van de Hydrotronic is opgeleverd, is nu de doorontwikkelde versie voltooid," aldus R&D Projectmanager Sander Fieten. "De eerste versie heeft ons veel geleerd over het functioneel testen van ABS units in een gesimuleerde omgeving, door de inzichten die gaandeweg verkregen zijn is er een doorontwikkeling gestart met de Hydrotronic 2 als resultaat. Naast het feit dat de opstelling gebruiksvriendelijker is geworden is ook de nauwkeurigheid, de testtijd en de mogelijkheden tot het uitbreiden naar nieuwe test protocollen sterk verbeterd. Dit alles resulteert in een betrouwbaarder eindproduct."

De testopstelling ontlucht eerst het gehele hydraulische systeem en test daarna volgens nauwkeurige testscripts de volledige functionaliteit van het hydraulische blok (ook wel HCU of Hydraulic Control Unit genoemd) van een ABS-module. De HCU bevat onder andere hoogwaardige ventielen, filters, accumulatoren en kanalen waarmee de ABS en ESP functionaliteit gerealiseerd kunnen worden. Tijdens een test op de Hydrotronic 2 wordt de functionaliteit van elke afzonderlijk onderdeel nauwkeurig getest en beoordeeld, waardoor we verzekerd zijn van de kwaliteit van het geleverde werk.

Defecte ABS unit door ACTRONICS laten reviseren? We helpen je graag verder!