ACtronics gaat samenwerking aan met DiagnoseDan TSB

ACtronics is de nieuwste kennispartner van DiagnoseDan TSB, ook wel bekend als het DDTSB. Hiermee wordt ACtronics exclusief toeleverancier van diagnose-informatie op gebied van auto-elektronica!

Goede start

De man achter DiagnoseDan TSB, Danny Versluis, is super blij met de samenwerking. “Met ACtronics hebben we misschien wel dé kennisleider op het gebied van elektronische auto-onderdelen aan onze zijde. Dat we in zo’n vroeg stadium zoveel goede reacties vanuit de automotive branche krijgen en ACtronics aan ons partnernetwerk kunnen toevoegen, doet ons heel erg goed!”

Hiermee doelt Versluis, die meer dan 120.000 abonnees op zijn YouTube kanaal DiagnoseDan heeft, op het feit dat het platform nog maar enkele maanden online is. “Een tijdje geleden kwam ik in contact met het bedrijf Elektro Partner. Zij zijn in Denemarken, Noorwegen en Zweden sinds jaar en dag actief en ondersteunen deze Scandinavische garagebedrijven van diagnoseadvies. Tientallen specialisten zijn beschikbaar om te helpen bij storingen. Eerder ging dit altijd telefonisch, maar met alle kennis en kunde die zij in huis hebben, kwam daar op termijn een online TSB bij. Inmiddels maakt ongeveer de helft van alle autobedrijven in Scandinavië gebruik van hun diensten en hebben een abonnement bij Elektro Partner met hun product Autofrontal. Om de dienst ook naar de rest van Europa aan te kunnen bieden waren ze opzoek naar een partner die hen hierbij kon ondersteunen. Nadat ik het TSB zelf een aantal keer had gebruikt tijdens mijn werkzaamheden in de werkplaats, was ik helemaal verkocht en stond ik te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Door de toegang tot exclusieve video’s, zelfstudiemateriaal en een gespecialiseerde helpdesk hebben we het programma omgetoverd tot DiagnoseDan TSB. Ik ben hier dan ook echt heel erg trots op!”

Na een lange aanloop werd het DiagnoseDan TSB platform afgelopen december gelanceerd. “Al met al heeft het bijna een jaar gekost om alle kennis die reeds in Autofrontal stond te laten vertalen. En dat is ook niet zo gek, want het TSB biedt antwoord op meer dan 60.000 verschillende storingen! We zijn inmiddels dus een klein half jaar online en de reacties zijn super! We hebben al zoveel leuke berichtjes gehad van garagebedrijven die complexe storingen zoveel sneller hebben opgelost. En dat is ook juist hetgeen waar wij voor staan!”, aldus een enthousiaste Versluis.

Revisie als oplossing voor een storing

Ook Herco Louwerse, Product Manager bij ACtronics is blij met de samenwerking. “In de afgelopen jaren hebben we een gigantische kennisbank opgebouwd op het gebied van auto-elektronica en het daarbij behorende revisie-assortiment die we hebben. Deze informatie is cruciaal voor ons om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Dankzij deze kennis weten we welke fouten vaker voorkomen en in welke richting deze wijzen. Zo kunnen we klanten een passende revisie-oplossing bieden en in sommige gevallen natuurlijk ook van advies als we vermoeden dat het probleem elders in de auto zit. Met de samenwerking met het DiagnoseDan TSB geven we hier een verlengstuk aan. Gebruikers kunnen hun auto zoeken, hun klachtomschrijving of foutcode zoeken en binnen een handomdraai vind je zo allerlei relevante informatie die je kan helpen om de storing zo goed en snel mogelijk op te lossen. Van service-informatie tot diagnose-informatie, waarbij ACtronics dus vanaf heden ook haar kennis over auto-elektronica via het platform zal delen. Als we zeker weten dat revisie dé oplossing van een bepaalde storing is, kun je met één druk op de knop van het DDTSB platform naar de ACtronics website. Zo kun je direct een revisie-opdracht aanmelden en het onderdeel naar ons opsturen. Dat is toch super!”

Geïnteresseerd in DiagnoseDan TSB?

Voor een bedrag van €340,- excl. BTW per jaar abonneer je je al op DiagnoseDan TSB. Hierbij ontvang je volledige toegang tot het platform en kun je per jaar tweemaal gratis gebruikmaken van hun hotline via chat of telefoon mocht het probleem niet in de database te vinden zijn. Daarna wordt je storing voor slechts €20,- van A tot Z ondersteund.

DDTSB Demo-omgeving DDTSB Account aanmaken