Volkswagen Golf 7 2012-2020

Registreer of log in om prijzen te zien

Volkswagen Golf 7 2012-2020 - Instrumentenpaneel Reparatie

Veelvoorkomende problemen

  • Eén of meerdere LEDjes branden zwak.
  • Verlichting werkt niet
  • Eén of meerdere meters werken niet
  • Luidspreker defect

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

Golf 7 instrumentenpaneel defect?

De Volkswagen Golf is al jarenlang één van de meest gewilde auto’s in Europa. Sinds de eerste generatie zo’n 45 jaar geleden is de auto onverminderd populair gebleken. In 2012 kwam Volkswagen met de zevende generatie van deze hatchback die uiteindelijk acht jaar in productie is geweest. 

Wie een blik werpt op het design van de auto, zal zien dat de Golf 7 er veel strakker en gestroomlijnder uitziet dan de Golf 6. Maar niet alleen optisch is er ook veel veranderd. De auto is lichter, zuiniger en veiliger. Allemaal goed nieuws voor de automobilist waarmee Volkswagen de goede naam van de Golf eer mee aan doet. De auto werd in 2013 dan ook uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar. 

Kijken we gedetailleerder naar het instrumentenpaneel, dan valt op dat deze optisch praktisch ongewijzigd is gebleven ten opzichte van haar voorganger. De toerenteller links, het display in het midden en de snelheidsmeter rechts. Het is een ontwerp waar Volkswagen al jarenlang aan vasthoudt. De enige wijziging die door de jaren is doorgevoerd is dat de tankmeter en de temperatuurmeter onderdeel zijn geworden van de twee grotere wijzers. Sinds de Golf 4 die in 1997 op de markt kwam, gebruikt Volkswagen dus praktisch dezelfde lay-out. Ook is het Golf 7 instrumentenpaneel net als haar voorgangers analoog. Ook de Transporter T6 en de Touran 5T1 die sinds 2015 op de markt zijn hebben nog een analoog dashboard. Pas vanaf de Golf 8 (die sinds 2020 beschikbaar is) wordt de Golf met een digitaal instrumentenpaneel geleverd. 

Veelvoorkomende problemen Golf 7 instrumentenpaneel

Hoewel het instrumentenpaneel dus misschien niet als vooruitstrevend omschreven kan worden, kunnen ook bij dit dashboard verschillende problemen over tijd voorkomen. De meest voorkomende hierin zijn:

  • Wijzer doet het niet of blijft hangen (vaak is dit de tankmeter)
  • Wijzerverlichting valt uit
  • Verlichting / LED-lampjes in het instrumentenpaneel werken niet

Voordat wij voor een onderdeel aanbieden voor revisie wordt er een uitgebreid revisietraject ontwikkeld. Op deze manier kunnen wij kwaliteitsrevisies voor de verschillende onderdelen aanbieden en geven wij 2 jaar garantie op onderdelen die door ons gereviseerd zijn. Mocht je onderdeel bijvoorbeeld niet te vinden zijn op de website? Neem dan contact met ons op om te kijken of wij je kunnen helpen.

VW Golf 7 instrumentenpaneel laten repareren?

ACTRONICS heeft voor deze klachten een revisie-oplossing beschikbaar, zodat het Golf 7 instrumentenpaneel voor een fractie van de nieuwprijs toch weer zo goed als nieuw is. Heb je een andere probleemomschrijving, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op! Wij reviseren niet alleen instrumentenpanelen voor Golf 7 maar ook voor andere Volkswagen instrumentenpanelen bieden wij revisies aan waarmee je dus ook graag meehelpen!

Klantbeoordelingen