Instrumentenpanelen Renault (Grand) Scénic 2 2003-2008

Registreer of log in om prijzen te zien

Veelvoorkomende problemen

  • Het instrumentenpaneel valt uit
  • Het instrumentenpaneel doet niets
  • De dagteller en klok springen naar nul bij op contact
  • Het display blijft zwart

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Renault Scénic 2 2003-2008 instrumentencluster laten repareren?

Dit instrumentenpanelen wordt toegepast in de Renault Scenic 2 van de bouwjaren 2003 t/m 2008. Het instrumentenpaneel van de Renault Scenic 2 2003-2008 kan de volgende storingen vertonen: Het display wordt zwart, de kilometerstand verspringt omhoog naar een totaal onlogische waarde en het tijdklokje verspringt naar 00:00. Ook kan het instrumentencluster compleet uitvallen.

Mogelijke defecten en foutcodes

De technici in de werkplaats kunnen de klantklachten zelf ook waarnemen. Het instrumentencluster van de Renault (Grand) Scenic 2 heeft de volgende veelvoorkomende problemen: Het display wordt zwart, de kilometerstand verspringt omhoog naar een totaal onlogische waarde en het tijdklokje verspringt naar 00:00. Ook kan het instrumentenpaneel compleet uitvallen. Door trillingen ontstaan er losse verbindingen op de printplaat. Deze losse verbindingen veroorzaken de hier genoemde klachten.

Effect op andere onderdelen

De klachten die plaatsvinden door het instrumentencluster hebben geen effect op andere onderdelen.

Risico’s

Bij het niet herstellen van dit instrumentencluster kan het voorkomen dat het instrumentencluster helemaal niet meer werkt of dat diverse functies uitvallen. Tevens kan de kilometerstand hoge onlogische waarden aannemen hierdoor kunnen problemen ontstaan tijdens de APK of bij inruil of verkoop van het voertuig.

Inbouwinstructies voor de monteur

Voor het uitbouwen van het instrumentencluster moeten de uitbouwvoorschriften van de fabrikant aangehouden worden.

Volg altijd de voorschriften van de fabrikant bij het inbouwen van het instrumentencluster. Er wordt door ACtronics ook altijd een codecard met instructies meegestuurd om het instrumentencluster na revisie werkend te krijgen in de auto. Volg de instructies op deze codecard altijd op. Wis eventuele aanwezige foutcodes.

Revisie oplossing

Het instrumentenpanelen ondergaat bij binnenkomst een Entry Test. Tijdens deze test wordt gekeken of de door de klant opgegeven klacht waarneembaar is. Zijn de klachten waargenomen dan ondergaat het instrumentencluster het revisieproces dat wordt afgesloten met de functionele End Of Line (EOL) test. Hierbij wordt gecontroleerd of de klachten daadwerkelijk verholpen zijn en of het instrumentencluster weer helemaal naar behoren functioneert. Het instrumentencluster wordt voorzien van een nieuw glas.

Instrumentenpaneel of andere onderdelen laten reviseren?

Een instrumentenpaneel of andere onderdelen door ACtronics laten reparen? ACtronics biedt revisie oplossingen voor diverse panelen zoals voor: Renault Twingo 2 2007-2014 of Opel Corsa D 2006-2014. Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen