ACTRONICS Experience Day: Boost je skills en ontdek de nieuwste innovaties

LET OP! Aanmelden voor dit evenement is verplicht!

Op vrijdag 9 juni geeft ACTRONICS een kijkje achter de schermen bij haar hoofdkantoor in Almelo. Tussen 13:00 en 17:00 zijn alle relaties, klanten, partners en andere geïnteresseerden van harte welkom voor interessante rondleidingen en inspirerende kennissessies. De Experience Day is de aftrap van een feestelijk weekend, want op zondag 11 juni staat de 2e editie van de ACTRONICS Tourrally op het programma.

Heb je altijd al eens willen zien wat er achter de muren van het karakteristieke paarse pand gebeurt? Dan is dit je kans! Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over het complete revisieproces en hoe we deze hebben ingericht. Dat betekent ontvangst van het pakketje, het testen, het reviseren en de uiteindelijk de eindtest. Maar ook de stap daarvoor zal niet vergeten worden. Want hoe worden die revisieprocessen eigenlijk ontwikkeld? Daar kan onze afdeling R&D alles over vertellen. Daarnaast geven we een exclusief inkijkje in onze recent opgeleverde revisielijnen, waarmee we onderdelen gestandaardiseerd en deels geautomatiseerd kunnen reviseren. En dat alles voor dat ene doel: het best gereviseerde elektronische onderdeel op de markt brengen.

Locatie ACTRONICS Experience Day 2023: ACTRONICS hoofdkantoor Almelo

Inspirerende kennissessies

Naast de rondleidingen zijn er ook inspirerende kennissessies gepland. Op het buitenterrein van ACTRONICS, die voor dit weekend worden omgedoopt tot evenementenweide, zal een grote tent staan waar het nodige te beleven zal zijn. Op vrijdagmiddag zullen er verschillende interactieve kennissessies georganiseerd worden.

Programma ACTRONICS Experience Day 9 juni 2023

Tijdstip Onderwerp Host Locatie
13:00-16:30 Rondleidingen Hoofdgebouw
13:30-14:00 Kennissessie: Diagnose stellen aan EV’s Danny Versluis Kennisdome (buiten)
14:00-14:30 Kennissessie: Revisie en de elektrische toekomst Sander Fieten & Jim Damman Kennisdome (buiten)
14:30-15:00 Kennissessie: De ABS unit ontleed Leon Beuze & Joren Visschedijk Kennisdome (buiten)
Pauze
15:30-16:00 Kennissessie: Diagnose stellen aan EV’s Danny Versluis Kennisdome (buiten)
16:00-16:30 Kennissessie: Revisie en de elektrische toekomst Sander Fieten & Jim Damman Kennisdome (buiten)
16:30-17:00 Kennissessie: De ABS unit ontleed Leon Beuze & Joren Visschedijk Kennisdome (buiten)

Uitleg kennissessies

Over ‘Diagnose stellen aan EV’s’ van Danny Versluis

Danny Versluis, beter bekend als YouTube-ster DiagnoseDan met bijna 200.000 volgers, zal te gast zijn om zijn ervaringen te delen over het diagnose stellen aan elektrische voertuigen. Inmiddels is een kwart van alle auto’s voorzien van een elektromotor en dat betekent dat onderhoud ervan steeds vaker ‘gewoongoed’ wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat het diagnose stellen ervan ook gewoon goed zal gaan? Gewapend met zijn kennis en zijn programma DiagnoseDanTSB gaat hij interessante cases bespreken en geeft hij hands-on tips.

Over ‘Revisie en de elektrische toekomst’ van Sander Fieten & Eelko Boer

Het is een steeds verder groeiende zonder onder de autotechnici. Hoewel de onderhoudskosten van elektrische voertuigen lager liggen dan die bij een auto met een verbrandingsmotor, stijgen de kosten van reparaties explosief. Daarom zal Sander Fieten, Projectmanager EV & Hybride bij ACTRONICS, meer uitleg geven over onze visie, met deze veranderende markt omgaan en hoe we zowel nu als in de toekomst de autobedrijven met onze diensten kunnen ondersteunen. Tijdens deze kennissessie zal Sander geflankeerd worden door onze revisiemanager Eelko Boer.

Over ‘De ABS unit ontleed’ van Leon Beuze & Joren Visschedijk

Leon en Joren zijn twee van onze R&D engineers die een sleutelrol spelen bij het ontwikkelen en verbeteren van onze ABS revisie-oplossingen. Dat betekent dat ze middels reverse engineering de ABS modules helemaal ontleden en opzoek gaan naar oplossingen waarmee we het onderdeel zo goed mogelijk kunnen herstellen. Dat betekent dat ze de revisieprocessen uittekenen en de machines en tooling ontwikkelen waarmee de revisies uitgevoerd worden. Tijdens de kennissessie ‘De ABS unit ontleed’ verteld dit enthousiaste duo jullie graag meer over de ins en out van dit onderdeel. Want hoe ziet dit onderdeel er van de binnenkant eigenlijk zo uit? Waarom gaan bepaalde componenten vaak defect? En welke uitdagingen brengen hun dagelijkse werkzaamheden met zich mee?