Siemens Simos 7.1(A)

Registreer of log in om prijzen te zien

Siemens Simos 7.1(A) - ECU Reparatie
Door te kiezen voor revisie van dit onderdeel, bespaar je 1 kg aan grondstoffen.

Veelvoorkomende problemen

  • Aansturing van injectoren ontbreekt
  • Aansturing van bobine ontbreekt

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

Continental Simos 7.1(A) laten repareren

De Simos PCR 7.1 (A) ECU is terug te vinden in diverse VAG (Audi, Seat, Skoda, VW) modellen. De problemen die kunnen optreden bij de Simos 7.1 (A) hebben niet altijd direct te maken met de ECU, maar met aansturing van de injectoren. Alleen blijkt dit niet het probleem te zijn en ligt het probleem elders. Hoe dat komt leggen wij hieronder voor je uit.

Veelvoorkomende problemen Simos 7.1(A) ECU

De Simos regelapparaten die in verschillende VAG auto's in bouwjaren van 2001 t/m 2008 werden gebruikt, worden veelal ingestuurd met de klacht dat de auto onregelmatig loopt op 3 cilinders of cilinderoverslag in combinatie met foutcodes op één van de injectoren heeft. Bij deze klacht test de ECU hier veelal goed. Achteraf blijkt dat een kabelbreuk in de kabelboom van ECU naar injectoren de oorzaak te zijn. Controleer dus altijd goed de kabelboom goed op breuken of slijtplekken

Foutcodes op aansturing injectoren bij 3 & 4 cil VAG benzine motoren met Simos motorregeling (bouwjaren van +/- 2001 t/m 2008):

  • 16585 / P0201 – Brandstofinspuitventiel cilinder 1 (N30) storing in het stroomcircuit
  • 16586 / P0202 – Brandstofinspuitventiel cilinder 2 (N31) storing in het stroomcircuit
  • 16587 / P0203 – Brandstofinspuitventiel cilinder 3 (N32) storing in het stroomcircuit
  • 16588 / P0204 – Brandstofinspuitventiel cilinder 4 (N33) storing in het stroomcircuit

ECU laten repareren door ACtronics?

Wil je een Simos PCR 7.1 (A) of een andere ECU-unit laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met units van de bekende merken en modellen zoals: Siemens Simos PPD1.3 en Simos PCR 7.1 (A).

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen