Registreer of log in om prijzen te zien
Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
In theorie kunnen deze sensorproblemen ook veroorzaakt worden door een afwijking aan de magnetische sensorringen. Denk aan afwijkingen zoals beschadigingen en/of ijzerslijpsel aan de ring.
Deze foutcodes verschijnen normaal gesproken zodra de software een probleem detecteert via de signalen van de toerentalsensoren. Mocht een toerentalsensor niet goed werken, dan kunnen deze foutcodes dus ten onrecte geactiveerd worden. Mochten deze foutcodes dus verschijnen in combinatie met de foutcodes van de voorgaande tabel, laat dan toch eerst de TCU reviseren en wis alle foutcodes na montage. De kans is groot dat deze foutcodes daarna gewoon wegblijven.
Wanneer foutcode 2806 actief is, zal het diagnose apparaat de schakelstanden niet laten zien. De TCU zal opnieuw ingeleerd moeten worden. Blijft de storing aanwezig, dan is de schakelstandsensor defect. Deze kunnen wij tijdens de revisie vervangen.
Deze foutcode (i.c.m. auto in noodloop) wijst richting slijtage en/of schade van de lockup-koppeling. Er vanuitgaande dat de temperatuurmeting correct is: controleer of de magneten in de oliepan vol zitten met (ijzer)slijpsel. Wanneer dit inderdaad het geval is, dan kan aangenomen worden dat de lock-up-koppeling werkelijk beschadigd is. Het is dan aan te raden om de gehele versnellingsbak inclusief koppelomvormer te vervangen, omdat het ijzerslijpsel zich inmiddels heeft verspreid over de gehele transmissie.
Daarnaast dient de oliekoeler gespoeld te worden. Echter, als de oliekoeler is voorzien van een thermostaat, dan is spoelen niet mogelijk. De oliekoeler dient dan ook vervangen te worden.
Bovenstaande foutcodes (i.c.m. auto in noodloop) kunnen wijzen op 1 of meerdere defecte solenoid valves, maar het probleem kan ook ergens anders zitten.
De TCU Continental 7G-tronic is het brein van de 722.9 automatische transmissie van Mercedes Benz. Deze transmissie heeft 7 in plaats van 5 versnellingen. Door deze extra 2 versnellingen is er een kleiner toerentalbereik mogelijk, hierdoor verloopt het schakelen soepeler wat resulteert in meer comfort, lager brandstofverbruik en minder geluid. De 7G-tronic wordt met name toegepast in Mercedes Benz modellen uit het midden- grotere segment. De bestuurder van de auto merkt dat er problemen met de versnellingsbalk zijn door foutmeldingen op het dashboard, doordat de auto niet goed schakelt en doordat de transmissie in noodloop is geschakeld.
De technici in de werkplaats kunnen de klachten waarnemen tijdens een proefrit en het uitlezen van live data. Met de diagnosetester kunnen de opgeslagen foutcodes uitgelezen worden. De TCU 7G-tronic 722.9 wordt gebruikt in diverse Mercedes Benz modellen. Veel voorkomende klachten zijn: de automatische transmissie schakelt niet goed of helemaal niet meer, de auto gaat in noodloop, diverse foutmeldingen op het display, foutcodes die verwijzen naar de toerentalsensoren. De problemen en defecten worden vaak veroorzaakt door sensoren van inferieure kwaliteit. Veel voorkomende foutcodes van de Multec zijn:
Fouten op toerentalsensor:
Bij een defect aan de TCU kan het voorkomen dat de auto niet meer start.
Bij een defecte TCU zal de auto niet goed of helemaal niet meer schakelen waardoor de auto niet meer goed te rijden is.
Voor het uitbouwen dienen de voorschriften van de fabrikant gevolgd te worden. Stuur alleen de TCU in en niet het complete hydraulisch blok met solenoids; dit om transportschade te voorkomen. Volg bij het inbouwen van de TCU de inbouwvoorschriften van de fabrikant en de codecard van ACtronics die mee wordt gestuurd.
De TCU ondergaat bij binnenkomst altijd een Entry Test. Tijdens deze test wordt gekeken of de door de klant opgegeven klacht waarneembaar is. Zijn de klachten waargenomen dan ondergaat de TCU het revisieproces. Aan het eind wordt de functionele End Of Line (EOL) test uitgevoerd waarbij wordt gecontroleerd of de klachten daadwerkelijk verholpen zijn en of de TCU weer helemaal naar behoren functioneert.
0244424 | 5WP2101...
3068942 | 3173054...
4883104 | 5WP2 13...
5WP2 1012 k02 | A...
5WP21101 | A 033...
A 000 270 17 00
A 000 270 26 00
A 000 270 30 00
A 000 270 34 00
A 000 901 80 08
A3C0016410000
VGS3-NAG2
ACTRONICS werkt uitsluitend samen met autobedrijven, merkdealers en specialisten. Je hebt een ACTRONICS-account nodig om een opdracht te plaatsen. Onze klantenservice beoordeelt op basis van jouw ingevulde gegevens of je account wordt goedgekeurd.
Selecteer bovenaan deze pagina je voertuig en kies het onderdeelnummer dat je op het onderdeel kunt aflezen. Kun je het OE-nummer niet aflezen? Selecteer dan op deze pagina de optie “OE-nummer staat niet in de lijst”. Kun je het onderdeel niet vinden? Vraag dan een offerte aan.
Bij het aanmelden van een revisie-opdracht vragen we om meer informatie over je diagnose, zoals je waarnemingen en/of een foutcode. Dat helpt ons bij het uitvoeren van de revisie. Hierna kies je jouw verzend- en betaalvoorkeur en start je de opdracht.
Zorg dat het onderdeel stevig verpakt is, zodat het niet beschadigt tijdens transport. Heb je gekozen voor onze ophaalservice? Dan zorgen wij dat het onderdeel bij jou wordt opgehaald. Dit gebeurt op werkdagen (tussen 08:00 en 18:00) vaak binnen enkele uren. Heb je gekozen voor zelf verzenden? Breng dan het pakket naar een pakketpunt bij jou in de buurt. In beide gevallen krijg je instructies van onze klantenservice.
Wij testen en inspecteren jouw onderdeel zodra het bij ons binnenkomt. Daarna starten we met de revisie. Soms wijst onze test iets anders uit dan de diagnose-informatie. In dat geval nemen we contact met je op en delen we onze bevindingen en diagnose. We brengen hiervoor slechts testkosten in rekening en geen revisiekosten.
Onze specialisten reviseren jouw onderdeel. Je ontvangt updates, zodat je altijd op de hoogte bent van de status van jouw opdracht. Als jouw onderdeel succesvol door onze eindtest is gekomen, verzenden we het naar jou. Indien nodig geven we extra werkplaatsinstructies en tips.
© 2025 ACTRONICS BV. All Rights Reserved.