Landelijk aandacht voor de ACTRONICS Experience Day

Autotechnici uit heel Nederland verzamelden zich op vrijdag 9 juni in Almelo. Op het terrein van ACTRONICS vond de eerste editie plaats van de Experience Day. Zo stonden er verschillende seminars op het programma in de “kennistent”, konden technici hun hart ophalen in de experience zone en was er de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen op de revisieafdeling.

Bij het oprijden van het terrein van ACTRONICS was het direct al duidelijk dat deze was omgedoopt tot een evenemententerrein. Bij binnenkomst werden de bezoekers hartelijk ontvangen met een goodiebag en konden genieten van een hapje en drankje. De highlight van de middag was direct al duidelijk zichtbaar. Op het grasveld naast het hoofdkantoor was een tent geplaatst, zodat de bezoekers een unieke ervaring hadden, namelijk kennissessies in de buitenlucht. In verschillende presentaties werd er op verschillende belangrijke thema’s binnen de autobranche ingegaan. Hierbij lag de focus op het belangrijkste gespreksonderwerp van het moment: elektrische voertuigen. Want welke verandering neemt dit bijvoorbeeld met zich mee als het gaat om het diagnose stellen ervan? Niemand minder dan YouTube-ster en internationaal geprezen autotechneut Danny Versluis (beter bekend als DiagnoseDan) besprak met de gasten interessante cases en gaf daarnaast hands-on tips.

En hoe gaat ACTRONICS als revisiebedrijf om met deze ‘elektrische revolutie’? Sander Fieten en Jim Damman, Projectteam EV & Hybride bij ACTRONICS, gaf de bezoekers meer informatie over onze visie, hoe we met deze veranderende markt omgaan en hoe we zowel nu als in de toekomst de autobedrijven met onze diensten kunnen ondersteunen. Vervangende onderdelen voor elektrische auto’s zijn immers erg kostbaar en dus zal de rol van hergebruik in de toekomst van nog groter belang worden om autorijden betaalbaar te houden.

Tijdens de derde kennissessie bespraken R&D Engineers Leon Beuze en Joren Visschedijk één van de meest fragiele elektronische componenten die in een auto terug te vinden is: de ABS unit. Dit technische duo, die inmiddels gespecialiseerd zijn in de werking van dit onderdeel, deelden daarom tal van ins en out over het antiblokkeersysteem. Want hoe ziet dit onderdeel er van de binnenkant eigenlijk zo uit? Waarom gaan bepaalde componenten vaak defect? En welke uitdagingen brengen hun dagelijkse werkzaamheden met zich mee?

Drie kennissessies met verschillende invalshoeken dus, maar met allemaal één ding gemeen: de presentaties zorgden voor interessante discussies en boeiende gesprekken.

Ook op de rest van het terrein van ACTRONICS was er een goede sfeer. Via de zogenoemde Experience Zone waar bezoekers terecht konden bij verschillende punten voor meer informatie en technische vragen was er ook de mogelijkheid om kennis te maken met dochteronderneming ID4Motion, waar aftermarket digitale instrumentenpanelen gemaakt worden. Deze zone verbond als het ware de kennistent met het hoofdkantoor. Voor de liefhebbers die altijd al eens een kijkje wilden nemen op onze revisieafdeling was dit namelijk dé kans. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

We kijken dat ook terug op een bijzonder leerzame middag waarin het belang van EV en revisie centraal stond om de automobilist op de weg te houden.