Renault DF002 Foutcode: Betekenis en Oplossing

Siemens Sirius 34 - ECU's
Siemens Sirius 34

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

DF002 is een foutcode die bij Renault voertuigen verschillende problemen kan aanduiden, maar meestal wijst op een intern elektronisch defect of een fout in het temperatuursensor circuit. In dit artikel richten we ons specifiek op deze beschrijving, waarbij het probleem wordt geïdentificeerd bij de volgende auto's (met benzinemotoren!):

Relevante Renault modellen

Symptomen bij Renault Foutcode DF002

De voornaamste symptomen die gepaard gaan met deze foutcode zijn het niet aansturen van de gasklep en injectoren. Dit kan resulteren in de auto die in noodloop gaat, weinig tot geen respons op het gaspedaal (boven een bepaald toerental), of zelfs het niet starten van de auto. Als gevolg hiervan kan het motorstoringslampje gaan branden. Foutcode DF002 wordt vaak gezien in combinatie met Renault foutcodes DF058 (lambda-sonde) en DF254 (gasklep).

Advies voor het oplossen van deze foutcode

Voer eerst de basistests uit om te controleren of de bedrading, connectoren, etc. in orde zijn. Controleer ook of het probleem niet wordt veroorzaakt door een defect in het gasklephuis. Als alles in orde lijkt, is de kans groot dat het probleem wordt veroorzaakt door een defecte ECU, in dit geval specifiek de Siemens Sirius 34 ECU. Deze ECU kan verschillende storingen veroorzaken, waarover je meer informatie kunt vinden op de Sirius 34 ECU productpagina. Omdat we originele onderdelen reviseren, is er geen probleem met beschikbaarheid, in tegenstelling tot nieuwe onderdelen die worden uitgefaseerd. Bijkomend voordeel: hierdoor is opnieuw inleren niet nodig. Onze productspecialisten voeren uitgebreide tests uit en reviseren het onderdeel indien het defect wordt gevonden. Ten slotte wordt de werking van het onderdeel gesimuleerd in een testopstelling om een goed eindresultaat te garanderen (waardoor jij profiteert van 2 jaar garantie). Heb je vragen of wil je graag met een van onze specialisten in contact komen? Mail of bel ons gerust; we staan klaar om te helpen. Let op: we werken alleen samen met autobedrijven, particulieren verwijzen we graag door naar een van onze vele ACTRONICS Service Points die je als revisiepartner met dit probleem kunnen helpen.