Volvo S60 / V70 / S80 / XC70 / XC 90 1998-2009 Instrumentenpanelen

Veelvoorkomende problemen

  • Complete uitval
  • Controlelampje grootlicht werkt niet
  • Foutcode 00D4 / 00D5
  • SRS-Foutmelding
  • Verlichting werkt niet

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Revisie expert
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggen

Volvo S60 / V70 / S80 / XC70 / XC90 1998-2009 paneel laten repareren?

Dit instrumentenpaneel wordt toegepast in de Volvo S60, V70, S80, XC70 en de XC90 van de bouwjaren 1998 t/m 2009. Het instrumentencluster van bovengenoemde Volvo’s kan één of meer van de volgende mogelijke defecten weergeven: Displays en wijzers werken niet, er wordt een SRS-foutmelding getoond en het controle lampje van het grootlicht werkt niet. Verder kan het paneel compleet uitvallen.

Mogelijke defecten en foutcodes

De technici in de werkplaats kunnen de klantwaarneming zelf waarnemen. Met de diagnosetester kan foutcode D004 uitgelezen worden. Dit instrumentenpaneel van Volvo heeft de volgende veel voorkomende klachten: displays en wijzers werken niet, er wordt een SRS-foutmelding getoond en het controle lampje van het grootlicht werkt niet. Verder kan het paneel compleet uitvallen. Door trillingen ontstaan er losse verbindingen op de printplaat. Deze losse verbindingen veroorzaken de hier genoemde klachten.

Veel voorkomende foutcodes: D004 en SRS-foutmelding.

Effect op andere onderdelen

Dit onderdeel heeft geen effect op andere onderdelen.

Risico’s

Bij het niet herstellen van dit instrumentencluster kan het voorkomen dat het paneel helemaal niet meer werkt of dat diverse functies uitvallen.

In- en uitbouwinstructies

Houd voor het uitbouwen van het instrumentencluster altijd de uitbouwvoorschriften van de fabrikant aan. Volg altijd de voorschriften van de fabrikant bij het inbouwen van het instrumentencluster. Er wordt door ACtronics ook altijd een codecard met instructies meegestuurd om het paneel na revisie werkend te krijgen in de auto. Volg de instructies op deze codecard altijd op. Wis eventuele aanwezige foutcodes.

Revisie oplossing

Het cluster ondergaat bij binnenkomst een Entry Test waarbij wordt gekeken of de door de klant opgegeven klacht waarneembaar is. Zijn de klachten waargenomen dan ondergaat het instrumentenpaneel het revisieproces. Aan het eind wordt de functionele End Of Line (EOL) test uitgevoerd om te controleren of de klachten daadwerkelijk verholpen zijn en of het dashboard weer helemaal naar behoren functioneert.

OEM nummer