Fiat Ducato 3 2007-2014

Registreer of log in om prijzen te zien

Fiat Ducato 3 2007-2014 - Instrumentenpaneel Reparatie

Veelvoorkomende problemen

  • Complete uitval
  • Kilometerstand geeft 399.999 / ------ weer
  • Eén of meerdere LEDjes branden zwak.
  • Verlichting werkt niet
  • Eén of meerdere meters werken niet
  • Geen communicatie met CAN-bus

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Fiat Ducato 3 2007-2014 instrumentenpaneel laten repareren?

Dit instrumentenpaneel wordt toegepast in de Fiat Ducato 3 van de bouwjaren 2007 t/m 2014. De bestuurder kan op verschillende manieren merken dat er een probleem met het instrumentencluster is: de kilometerstand geeft 399.999 of alleen streepjes weer, één of meerdere indicatie LEDjes branden zwak en de wijzers en de verlichting werken niet. Ook kan het voorkomen dat het dashboard compleet uitvalt.

Mogelijke defecten en foutcodes

De technici in de werkplaats kunnen de klantklacht zelf waarnemen. Klachten die betrekking hebben op het ontbreken van CAN communicatie kunnen met de diagnosetester onderzocht worden. Het dashboard van de Fiat Ducato 3 heeft een aantal veel voorkomende problemen:complete uitval van het instrumentencluster, kilometerstand geeft 399.999 of alleen streepjes weer, één of meerdere LEDjes branden zwak, de verlichting en de wijzers werken niet. Ook komen er CAN-bus communicatie problemen voor.

Constructief is het bij deze instrumentenclusters niet mogelijk dat de kilometerstand verder telt dan 399.999. Dit is dus geen defect maar gewoon de technische beperkingen van dit instrumentencluster.

Effect op andere onderdelen

Bij CAN communicatie klachten kan het voorkomen dat in andere regelapparaten in het voertuig foutcodes m.b.t CAN communicatie met het instrumentenpaneel zijn opgeslagen.

Risico’s

Bij het niet herstellen van een defect cluster kunnen er diverse functies niet worden gebruikt of afgelezen zoals de kilometerstand, diverse waarschuwingslampjes en meters.

In- en uitbouwinstructies

Houd voor het uitbouwen van het instrumentencluster altijd de uitbouwvoorschriften van de fabrikant aan. Volg altijd de voorschriften van de fabrikant bij het inbouwen van het instrumentencluster. Er wordt door ACtronics ook altijd een codecard met instructies meegestuurd om instrumentencluster na revisie werkend te krijgen in de auto. Volg de instructies op deze codecard altijd op. Wis eventuele aanwezige foutcodes.

Revisie oplossing

Het cluster ondergaat bij binnenkomst altijd een Entry Test. Tijdens deze test wordt gekeken of de door de klant opgegeven klacht waarneembaar is. Zijn de klachten waargenomen dan ondergaat het instrumentenpaneel het revisieproces. Aan het eind wacht de functionele End Of Line (EOL) test, hier wordt gekeken of de klachten daadwerkelijk verholpen zijn en of het paneel weer helemaal naar behoren functioneert.

Instrumentencluster laten repareren door ACtronics?

Wil je een Fiat Ducato 3 cluster of een andere instrumentenpaneel laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod Fiat instrumentenpanelen, Fiat ECU's en Fiat ABS-units maar ook voor andere merken kun je bij ons terecht!

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen