Fiat Ducato 3 2007-2014

Registreer of log in om prijzen te zien

Fiat Ducato 3 2007-2014 - Instrumentenpaneel Reparatie
Door te kiezen voor revisie van dit onderdeel, bespaar je 1 kg aan grondstoffen.

Veelvoorkomende problemen

  • Complete uitval
  • Kilometerstand geeft 399.999 / ------ weer
  • Eén of meerdere LEDjes branden zwak.
  • Verlichting werkt niet
  • Eén of meerdere meters werken niet
  • Geen communicatie met CAN-bus

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

Fiat Ducato 3 2007-2014 instrumentenpaneel laten repareren?

Dit instrumentenpaneel wordt toegepast in de Fiat Ducato 3 van de bouwjaren 2007 t/m 2014. De bestuurder kan op verschillende manieren merken dat er een probleem met het instrumentencluster is: de kilometerstand geeft 399.999 of alleen streepjes weer, één of meerdere indicatie LEDjes branden zwak en de wijzers en de verlichting werken niet. Ook kan het voorkomen dat het dashboard compleet uitvalt.

Mogelijke defecten en foutcodes

De technici in de werkplaats kunnen de klantklacht zelf waarnemen. Klachten die betrekking hebben op het ontbreken van CAN communicatie kunnen met de diagnosetester onderzocht worden. Het dashboard van de Fiat Ducato 3 heeft een aantal veel voorkomende problemen:complete uitval van het instrumentencluster, kilometerstand geeft 399.999 of alleen streepjes weer, één of meerdere LEDjes branden zwak, de verlichting en de wijzers werken niet. Ook komen er CAN-bus communicatie problemen voor.

Constructief is het bij deze instrumentenclusters niet mogelijk dat de kilometerstand verder telt dan 399.999. Dit is dus geen defect maar gewoon de technische beperkingen van dit instrumentencluster.

Effect op andere onderdelen

Bij CAN communicatie klachten kan het voorkomen dat in andere regelapparaten in het voertuig foutcodes m.b.t CAN communicatie met het instrumentenpaneel zijn opgeslagen.

Risico’s

Bij het niet herstellen van een defect cluster kunnen er diverse functies niet worden gebruikt of afgelezen zoals de kilometerstand, diverse waarschuwingslampjes en meters.

In- en uitbouwinstructies

Houd voor het uitbouwen van het instrumentencluster altijd de uitbouwvoorschriften van de fabrikant aan. Volg altijd de voorschriften van de fabrikant bij het inbouwen van het instrumentencluster. Er wordt door ACtronics ook altijd een codecard met instructies meegestuurd om instrumentencluster na revisie werkend te krijgen in de auto. Volg de instructies op deze codecard altijd op. Wis eventuele aanwezige foutcodes.

Revisie oplossing

Het cluster ondergaat bij binnenkomst altijd een Entry Test. Tijdens deze test wordt gekeken of de door de klant opgegeven klacht waarneembaar is. Zijn de klachten waargenomen dan ondergaat het instrumentenpaneel het revisieproces. Aan het eind wacht de functionele End Of Line (EOL) test, hier wordt gekeken of de klachten daadwerkelijk verholpen zijn en of het paneel weer helemaal naar behoren functioneert.

Instrumentencluster laten repareren door ACtronics?

Wil je een Fiat Ducato 3 cluster of een andere instrumentenpaneel laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod Fiat instrumentenpanelen, Fiat ECU's en Fiat ABS-units maar ook voor andere merken kun je bij ons terecht!

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen