Renault - Pierburg / Aisam (8712)

Registreer of log in om prijzen te zien

Renault - Pierburg / Aisam (8712) - Gasklephuis Reparatie
Door te kiezen voor revisie van dit onderdeel, bespaar je 1 kg aan grondstoffen.

Veelvoorkomende problemen

  • DF079 - Motorised throttle unit control
  • P0638 - Throttle Actuator Control Range Performance Bank 1

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

Defect Renault Clio / Renault Twingo gasklephuis laten repareren

Toen Renault opzoek was naar een gasklephuis voor de 1.2 liter 8-klepper benzinemotoren, klopten ze bij OEM onderdelenproducenten Pierburg en Aisam aan. Zij ontwikkelden hiervoor het gasklephuis met typenummer 8712. Aisam heeft in het verleden expertise opgedaan dankzij gasklephuizen die ze voor Toyota ontwikkelden. Pierburg is echter de bekendste van de twee. Zij ontwikkelde ook gasklephuizen voor bijvoorbeeld Volkswagen, Opel, BMW en Mitsubishi.

Eén van de meest voorkomende problemen bij een gasklephuis is vervuiling. Het gasklephuis regelt de verhouding in het brandstof-luchtmengsel. Je kunt je voorstellen dat na verloop van tijd interne vervuiling in dit onderdeel optreedt, waardoor het mechanisme (de klep) minder soepel kan bewegen. Hierdoor raakt het brandstof-luchtmengsel uit verhouding, waardoor de motor niet meer soepel loopt. Het gevolg: diverse storingen en een motor die in veel gevallen geen maximaal vermogen meer heeft. In het geval van dit Dacia / Renault gasklephuis zijn er twee foutcodes die vaak naar voren komen. Het gaat hierbij om:

  • DF079 – Gemotoriseerde aansturing van de gasklep
  • P0638 - Aansturing gasklep cilinderrij 1 (J338), onwaarschijnlijk signaal

Lees je bij een Renault met een 1.2 liter 8V-benzinemotor een van deze twee bovenstaande foutcodes uit, of houdt de Renault motor opeens heel erg in? Dan is de kans groot dat dit probleem veroorzaakt wordt door een defect gasklephuis. ACTRONICS heeft hiervoor een revisie-oplossing ontwikkeld. Het onderdeel wordt grondig gereinigd en alle slijtage onderdelen worden vervangen. Zo zijn we ervan verzekerd dat het onderdeel weer zo goed als nieuw is. Daarom geven we ook twee jaar garantie op dit onderdeel. Start daarom bovenaan deze pagina nu je revisie-opdracht. Nadat we het onderdeel hebben ontvangen, sturen we het binnen twee werkdagen weer terug. Als je vragen hebt, staan onze productspecialisten graag voor je klaar. Ook voor de opvolger van dit gasklephuis (type 1233), die ook door Pierburg – Aisam onwikkeld is, hebben we een revisie-oplossing beschikbaar!

Klantbeoordelingen