Renault - Pierburg / Aisam (8712)

Registreer of log in om prijzen te zien

Renault - Pierburg / Aisam (8712) - Gasklephuis Reparatie

Veelvoorkomende problemen

  • DF079 - Motorised throttle unit control
  • P0638 - Throttle Actuator Control Range Performance Bank 1

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Defect Renault Clio / Renault Twingo gasklephuis laten repareren

Toen Renault opzoek was naar een gasklephuis voor de 1.2 liter 8-klepper benzinemotoren, klopten ze bij OEM onderdelenproducenten Pierburg en Aisam aan. Zij ontwikkelden hiervoor het gasklephuis met typenummer 8712. Aisam heeft in het verleden expertise opgedaan dankzij gasklephuizen die ze voor Toyota ontwikkelden. Pierburg is echter de bekendste van de twee. Zij ontwikkelde ook gasklephuizen voor bijvoorbeeld Volkswagen, Opel, BMW en Mitsubishi.

Eén van de meest voorkomende problemen bij een gasklephuis is vervuiling. Het gasklephuis regelt de verhouding in het brandstof-luchtmengsel. Je kunt je voorstellen dat na verloop van tijd interne vervuiling in dit onderdeel optreedt, waardoor het mechanisme (de klep) minder soepel kan bewegen. Hierdoor raakt het brandstof-luchtmengsel uit verhouding, waardoor de motor niet meer soepel loopt. Het gevolg: diverse storingen en een motor die in veel gevallen geen maximaal vermogen meer heeft. In het geval van dit Dacia / Renault gasklephuis zijn er twee foutcodes die vaak naar voren komen. Het gaat hierbij om:

  • DF079 – Gemotoriseerde aansturing van de gasklep
  • P0638 - Aansturing gasklep cilinderrij 1 (J338), onwaarschijnlijk signaal

Lees je bij een Renault met een 1.2 liter 8V-benzinemotor een van deze twee bovenstaande foutcodes uit, of houdt de Renault motor opeens heel erg in? Dan is de kans groot dat dit probleem veroorzaakt wordt door een defect gasklephuis. ACTRONICS heeft hiervoor een revisie-oplossing ontwikkeld. Het onderdeel wordt grondig gereinigd en alle slijtage onderdelen worden vervangen. Zo zijn we ervan verzekerd dat het onderdeel weer zo goed als nieuw is. Daarom geven we ook twee jaar garantie op dit onderdeel. Start daarom bovenaan deze pagina nu je revisie-opdracht. Nadat we het onderdeel hebben ontvangen, sturen we het binnen twee werkdagen weer terug. Als je vragen hebt, staan onze productspecialisten graag voor je klaar. Ook voor de opvolger van dit gasklephuis (type 1233), die ook door Pierburg – Aisam onwikkeld is, hebben we een revisie-oplossing beschikbaar!

Klantbeoordelingen