Delphi Delco MT35E

Registreer of log in om prijzen te zien

Delphi Delco MT35E - ECU Reparatie
Door te kiezen voor revisie van dit onderdeel, bespaar je 1 kg aan grondstoffen.

Veelvoorkomende problemen

  • Aansturing van bobine ontbreekt
  • Aansturing van injectoren ontbreekt
  • P1600 - Stuurapparaat vervangen
  • Motor slaat af

Staat je klacht er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bestel uit voorraad; morgen in je werkplaats

Snel en eenvoudig: bestel jouw onderdeel direct uit voorraad. Wij vragen statiegeld dat je terug krijgt zodra je jouw defecte onderdeel naar ons opstuurt. Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis.

Wij reviseren het originele onderdeel

Meld je onderdeel eenvoudig aan. Stuur hem op of laat hem ophalen door onze pick-up service. Met de hoogst mogelijke zorg gaan wij aan de slag om jouw onderdeel te reviseren. Binnen enkele dagen ontvang je het onderdeel terug in je werkplaats, met 2 jaar garantie.

Is een Delphi Delco MT35E ECU te repareren?

De Delphi Delco MT35 ECU is een unit die je kunt vinden in diverse modellen van Opel vanaf 2003. De ECU wordt gebruikt voor de benzinemotoren Z16XER/P en Z18XER. Deze zijn te vinden in de Opel Meriva 2003-2010, de Opel Astra H 2004-2010 en de Opel Zafira B 2005-2011. Dit type unit raakt helaas vaak defect, maar er zijn er ook externe oorzaken aan te wijzen. Mocht het probleem in de ECU zitten, dan kunnen wij dit in veel gevallen verhelpen.

Mogelijke problemen en foutcodes Delphi Delco MT35E

Mocht de auto helemaal niet meer willen starten, dan zou de ECU het probleem kunnen zijn. Ook wanneer de lambdasonde of de injectoren (deels) niet meer aangestuurd worden (foutcodes P0201, P0202, P0203, P0204), is de ECU vaak de boosdoener. De ECU-unit hoort ook het relais van de brandstofpomp aan te sturen. Mocht deze functie niet goed werken (foutcode P0230), dan is ook dit te repareren.

Mocht foutcode P0340 verschijnen en is deze niet wisbaar, dan moet de oorzaak vaak gezocht worden in aftermarket sensoren. Zodra deze sensoren weer vervangen worden door originele (OEM) exemplaren, is de foutcode direct weer wisbaar.

Mocht de auto afslaan zodra vol gas wordt gegeven, dan is de oplossing vaak te vinden in de ontsteking: het vervangen van de bobine biedt vaak uitkomst.

Effect op andere onderdelen

Hoewel een defecte ECU in theorie een grote invloed kan hebben op het functioneren van andere control units in het voertuig, zijn er op dit moment geen specifieke effecten bekend. Wel kunnen foutcodes ontstaan die betrekking hebben op andere componenten zoals bijvoorbeeld het ABS systeem.

Risico’s

Een defecte ECU kan problemen veroorzaken zoals het niet starten van de motor, het onregelmatig stationair lopen van de motor, niet genoeg vermogen of een brandend motorstoringslampje. Te lang doorrijden met een defecte ECU-module kan potentieel motorschade tot gevolg hebben. Bovendien zal in veel gevallen de APK-keuring niet gehaald worden, omdat niet meer aan de eisen met betrekking tot uitstoot kan worden voldaan.

Revisie oplossing voor de Delphi Delco MT35E

Hoe wordt een module door ons gereviseerd? Voordat er gereviseerd kan worden, wordt er eerst een entry-test uitgevoerd. Afhankelijk van de uitkomst van de test en de problemen die gevonden worden, wordt er een revisie uitgevoerd door een van onze specialisten. TIjdens de revisie worden defecte onderdelen vervangen door nieuwe componenten. Aan het einde van het traject wordt er een eindtest uitgevoerd om te testen of de defecten verholpen zijn en het paneel weer goed functioneert. Units met waterschade kunnen niet gereviseerd worden, let erop dat er een goede diagnose wordt gesteld.

Een ECU laten reviseren door ACtronics?

Wil je een Delphi Delco MT35E of een andere ECU laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. Wij hebben een uitgebreid aanbod met ECU’s van de bekende merken en modellen zoals: Valeo J34P of VDO A-CLASS (met LHM)

Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Klantbeoordelingen