Bosch 5.7 ABS units

Veelvoorkomende problemen

  • Diverse fouten van de wielsensoren
  • Diverse remdruksensor fouten
  • Fout op pompmotor (BMW)
  • Geen communicatie met ABS mogelijk

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Revisie expert
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggen

Bosch 5.7 module repareren?

Bosch 5.7 is één van de bekendste en populairste ABS ECU units ooit gemaakt. De klachten die optreden bij Bosch 5.7 zijn divers en per automerk verschillend. Groot gedeelte van defecten van de Bosch 5.7 zijn terug te koppelen aan wielsensorfouten, pompmotor problemen en de communicatie met de ABS ECU.

Revisie van ABS-pomp en andere componenten

De ABS module bestaat uit een drietal componenten de pompmotor, de HCU (Hydraulic Control Unit) en ECU (Electronic Control Unit). Deze drie componenten zorgen ervoor dat de ABS-unit optimaal kan functioneren. Wilt u alleen de ABS-pomp of andere componenten zoals de HCU laten reviseren? ACtronics neemt alleen de gehele ABS-unit aan, omdat uit eigen ervaring leert dat ook andere componenten defect kunnen raken.

Mogelijke defecten en foutcodes Bosch 5.7

Er zijn relatief veel problemen met de wielsensoren en communicatie met de ABS-unit. Maar ook andere klachten komen voor die verschillend kunnen zijn per merk of model. Zo kunnen externe factoren klachten veroorzaken zoals: vloeistoflekkages en klachten met de wielsensoren, die vaak niet defect blijken te zijn. Hier lijkt de montage van de ABS-unit een probleem te zijn die door trillingen en temperatuurwisselingen problemen genereert.  

Er zijn nog een tweetal componenten van de Bosch 5.7 die vaak defecten raken componenten op de printplaat en pompmotor die defect kunnen gaan. Bij problemen met de pompmotor worden vaak veroorzaakt door een vastzittende ABS-pomp en hierdoor kunnen er andere defecten optreden aan onder andere de printplaat.

In sommige gevallen is de ABS-unit niet defect maar zijn er problemen met de stekkers van de ECU. Het is daarom verstandig om andere componenten te testen, voordat een unit wordt opgestuurd.

De Bosch 5.7 kan de volgende foutcodes genereren:

  • Diverse fouten van de wielsensoren;

  • Geen communicatie met ABS mogelijk;

Meer weten over de techniek, defecten en revisieproces? Lees dan het Bosch 5.7 kennisartikel.

ABS-unit laten reviseren door ACtronics?

Wil je een Bosch 5.7 of een andere ABS module laten reviseren? Via onze website kun je snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: ATE MK60 en Bosch 8 ABS.
Wil je een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

OEM nummer