ATE MK70 ABS units

Veelvoorkomende problemen

  • Diverse fouten in CAN-bus
  • Diverse fouten op de wielsensoren
  • Fout op pompmotor
  • Geen communicatie met ABS ECU mogelijk

Hoe wij werken

Wij reviseren het door jou opgestuurde onderdeel. Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele verzendkosten. Aanbod geldt uitsluitend voor garages en dealers en niet voor particulieren.

Revisie expert
15+ jaar ervaring
24 maanden garantie
Volledig kwalitatief alternatief
Technische ondersteuning
Betaalbare prijs

Klantbeoordelingen

Dit is wat anderen over ons zeggen

ATE MK70 module repareren?

De ABS ECU ATE MK70, hydraulisch blok en de pompmotor kunnen samen gezien worden als één onderdeel. Het ATE MK70 ABS systeem is een kleinere variant van het ATE MK61 systeem, alleen dan zonder ESP en wordt toegepast in voertuigen uit het kleinere segment van diverse merken. Hoe merkt de bestuurder dat hij een probleem heeft met zijn ABS systeem? Het ABS waarschuwingslampje op het instrumentencluster brandt en het ABS systeem kan ongewenst in werking treden, wat te herkennen is aan een trilling in het rempedaal.

Revisie van ABS-pomp en andere componenten

De ABS module bestaat uit een drietal componenten de pompmotor, de HCU (Hydraulic Control Unit) en ECU (Electronic Control Unit). Deze drie componenten zorgen ervoor dat de ABS-unit optimaal kan functioneren. Wilt u alleen de ABS-module of andere componenten zoals de ECU laten reviseren? ACtronics neemt alleen de gehele ABS-unit aan, omdat uit eigen ervaring leert dat ook andere componenten defect kunnen raken.

Mogelijke defecten en foutcodes ATE MK70

Veel klachten die bij de ATE MK70 voorkomen hebben betrekking met de wielsensorfouten en communicatie met de ABS-unit. De klachten zijn niet terug te refereren aan één merk of type auto. De fouten met de wielsensoren hebben vaak te maken met een defect aan componenten op de printplaat. Het signaal dat nodig is om de sensoren goed te laten werken, kan door middel van defecte processoren niet worden verwerkt.

Klachten betreft de communicatie met de ECU hebben vaak te maken met het CAN-netwerk. Deze problemen kunnen verholpen worden door het vervangen van de processoren van de ATE MK70.

De ATE MK70 kan de volgende foutcodes genereren:

  • Geen communicatie met ABS ECU mogelijk;
  • Diverse fouten in CAN-bus;
  • Diverse fouten op de wielsensoren;
  • Fout op pompmotor;

Informatie voor de monteur

De ABS-unit zit vaak op een moeilijk bereikbare plaats in de motorruimte - zoals tegen of in de buurt van het schutbord - gemonteerd. Let op dat bij het losdraaien van de remleidingen het schroefdraad in de HCU niet beschadigd raakt en dat de remleidingen niet verbuigen. Verwijder gemorste remvloeistof direct om aantasting van bekabeling, behuizing, lak etc. te voorkomen. Voor een goede diagnose is het belangrijk dat de complete ABS-unit (ABS ECU + HCU + pompmotor) wordt ingestuurd.

Om de ABS ATE MK70 na revisie weer goed werkend te krijgen in het voertuig moet het ABS systeem ontlucht worden volgens de fabrieksvoorschriften. Ook moeten de aanwezige foutcodes gewist worden. Controleer ook altijd de toestand van de remvloeistof. Deze moet volgens fabrieksvoorschriften ververst worden.

Effect op andere onderdelen

Door een defecte ABS-unit kunnen er foutcodes genereerd worden in bijvoorbeeld het motorregelapparaat, het instrumentencluster, de transmissie control unit etc. Ook kan een defecte ABS-unit ervoor zorgen dat de auto in noodloop gaat of dat functies zoals cruise control uitvallen.

Risico’s

Een ABS-systeem is een veiligheidssysteem en daarom kan bij een slecht werkend of defect ABS systeem de veiligheid van de bestuurder in het gedrang komen. Ook kan de ABS unit onherstelbaar defect raken wanneer deze niet tijdig hersteld wordt.

Revisie oplossing

ACtronics heeft een reparatie oplossing voor de veel voorkomende klachten en/of foutcodes. Schade als gevolg van water- en brandschade kunnen niet worden hersteld.

ABS-unit laten reviseren door ACtronics?

Wilt u een ATE MK70 of een andere ABS module laten reviseren? Via onze website kunt u snel en makkelijk een revisie aanvraag indienen. ACtronics heeft een uitgebreid aanbod met ABS-units van de bekende merken en modellen zoals: ATE MK61 en Bosch 5.7. Wilt u een product laten reviseren dat niet te vinden is op de website? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

OEM nummer