VAG / VW Foutcode 16352 – ABS Control Module?

Wat betekenen deze foutcodes?

Een foutcode geeft meestal wel een goede indicatie waar de storing vandaan komt, maar in veel gevallen weet je niet direct zeker welk onderdeel of component defect is. Normaliter zijn we daarom vrij terughoudend en zullen we niet zo snel stellen dat revisie dé oplossing van het probleem is. Dit is echter een bijzonder geval, want dankzij onze vernieuwde revisiemethode kunnen we nu echt met zekerheid zeggen dat foutcode 16352 bij de ATE MK61 altijd door revisie te verhelpen is!

Deze foutcode zien we vaak in de:

Symptomen bij foutcode 16352

Zodra er problemen zijn in de ABS unit en foutcode 16352 wordt getriggerd en het systeem in bepaalde gevallen uitvalt, dan zal dit natuurlijk terug te zien zijn door een brandend ABS of ESP-lampje. Deze zal blijven branden totdat de fout verholpen is. En dat is niet voor niks! Een niet werkend ABS-systeem kan natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

ATE MK61 - ABS units
ATE MK61

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Oorzaken van foutcode 16352

Er kunnen meerdere oorzaken zijn die ervoor zorgen dat foutcode 16352 wordt uitgelezen. De mogelijke oorzaken zitten echter allemaal in de ABS-unit. Zoals de omschrijving van de foutcode al doet vermoeden, is de kans het grootst dat het probleem in de regeleenheid (de ABS ECU) zit.

Ons advies voor de 16352 Control Module foutcode

Heb je nu ook een auto van het VAG concern in je werkplaats staan die is uitgerust met de vanaf 2005 geproduceerd ATE MK61 ABS unit die voor foutcode 16352 zorgt, stuur deze dan in naar ACtronics. Door onze jarenlang ervaring weten we alle ins en outs van dit onderdeel. Voor foutcode 16352 hebben we een specifiek revisieproces, waarmee we zeker weten dat het probleem wordt opgelost. Alle defecte componenten op de printplaat (en eventueel in de rest van de ABS-unit) worden vervangen. Bovendien worden een aantal andere componenten preventief vervangen, omdat we uit ervaring weten dat deze anders op termijn defect zullen raken. Door te kiezen voor revisie betaal je een fractie van de nieuwprijs en hoef je het onderdeel niet in te leren.

Mocht je verder nog vragen hebben, neem dat gerust contact met ons op: we staan graag voor je klaar.

Klik hier om contact met ons op te nemen