Toyota foutcode C1223 / C1246 - Brake pressure sensor

Wat betekent deze foutcode?

Zowel foutcode C1223 als C1246 wijzen in de richting van de druksensor van het remsysteem. En als je weet dat deze foutcodes vaak in combinatie met de ATE MK60 worden uitgelezen, dan weet je gelijk dat hiermee de interne druksensor van dit onderdeel wordt bedoeld. Deze druksensor staat namelijk berucht om de fouten die deze kan genereren. Maar is het in het geval van foutcodes C1223 en/of C1246 wel de druksensor die voor de problemen zorgt?

ATE MK60 Hydraulic unit (with internal pressure sensor) - ABS units
ATE MK60 Hydraulic unit (with internal pressure sensor)

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Bij welke auto worden deze foutcodes vaak uitgelezen?

Toyota Yaris

Oorzaken van deze foutcodes

Zowel foutcode C1223 als foutcode C1246 kunnen na verloop van tijd verschijnen bij een Toyota (Yaris) zodra er een interne storing in de ABS zit. Echter, we zien in veel gevallen dat deze foutcodes naar voren komen nadat de remvloeistof is ververst. Dit gebeurt vaak in combinatie met C1336.

Ons advies in het geval van foutcode C1223 / C1246

Om ervoor te zorgen dat de foutcodes wisbaar zijn, zullen de magneetkleppen van het ABS-systeem opnieuw gekalibreerd moeten worden. In veel gevallen zijn de foutcodes na het uitvoeren van deze handeling wisbaar. Komt C1246 alleen in beeld of in combinatie met C1223, dan is revisie in veel gevallen de oplossing om het probleem te verhelpen. Stuur in dat geval het hydraulische blok van de ATE MK60 naar ons in en wij zorgen ervoor dat het onderdeel weer terug in nieuwstaat wordt gebracht.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze product specialisten. Zij helpen je graag verder!