ADAC ACtronics Rallye Sulingen is aftrap van Opel e-Rally Cup

Maart is traditiegetrouw de maand dat het autosportseizoen ontwaakt. Aan het begin van het seizoen is het altijd de vraag hoe iedereen ervoor staat. Op de start van de Opel e-Rally Cup moeten we echter nog heel even geduld hebben. Op 7 en 8 mei heeft de ADAC ACtronics Rallye Sulingen de primeur om als eerste wedstrijd van de kalender verreden te worden!

Foto: ©ADAC Motorsport

De rallyauto van de toekomst?

Elektrificatie en autosport: het is en blijft een gevoelige combinatie. De realiteit is echter dat elektrificatie hét middel is voor een duurzame toekomst van de autosport. Steeds meer consumenten schakelen vanwege financiële voordelen of vanuit milieuoverwegingen over naar een hybride- of een elektrisch voertuig. Het is dan ook niet zo gek dat bijvoorbeeld het WRC (Wereldkampioenschap Rally) vanaf dit jaar is overgeschakeld op een hybride aandrijflijn. Opel gaat hierin echter nog een stapje verder. Geheel in lijn met hun missie om vanaf 2028 enkel EV’s te verkopen, heeft men op eigen initiatief een elektrische rallyauto gebouwd: de Opel Corsa-E Rally.

Goede voortekenen

In 2021 was het dan zover: de allereerste wedstrijdkilometers voor de elektrische rally-auto van Opel. In de Opel e-Rally Cup streden coureurs uit vijf verschillende landen in zeven verschillende rally’s om de titel. Uiteindelijk was de Fransman Laurent Pellier die met zijn elektrische Opel Corsa in oktober 2021 de beker omhoog kon houden.

Foto: ©ADAC Motorsport

Ook in 2022 keert de cup dus terug op de rallykalender. En hoe! De cup wordt dit jaar nog groter opgezet. Het aantal wedstrijden blijft met zeven stuks gelijk met vorig jaar, maar dit jaar worden de wedstrijden in vier verschillende landen verreden. Naast rally’s in Duitsland, zal de cup dit jaar ook Nederland, Oostenrijk en Frankrijk aandoen. Daarnaast lijkt het er ook op dat het deelnemersveld van de cup een sterke boost zal krijgen. De auto heeft het afgelopen jaar behoorlijk wat aandacht getrokken, waardoor veel rijders recent met de auto hebben getest.

De strijd start in Sulingen

Wat dus al wel bekend is, is dat de ADAC ACtronics Rallye Sulingen de aftrap van de cup. En daar zijn we best wel een beetje trots op! Het evenement is door de jaren heen uitgegroeid als één van de scherprechters van het Duitse rallykampioenschap. Het vele onverhard gecombineerd met de technische proef op de Eickhofer Heide zorgen ervoor dat de rally hoog op de verlanglijst van verschillende rijders staat. Na twee jaar afwezigheid vanwege corona kijken we extra uit naar een spannende strijd. We houden jullie op de hoogte!

Kalender Opel e-Rally Cup

06./07.05.2022 ADAC ADtronics Rallye Sulingen (D)

20./21.05.2022 ELE Rally (NL)

10./11.06.2022 ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke (D)

14.-16.07.2022 Rallye Weiz (AT)

19./20.08.2022 ADAC Saarland-Pfalz Rallye, St. Wendel (D)

08.-10.09.2022 Rallye Mont-Blanc Morzine (F)

14./15.10.2022 ADAC 3-Städte Rallye, Niederbayern (D)