ACTRONICS Tourrally zorgt voor grote glimlach bij revisiepartners

Op de parkeerplaats van ACTRONICS in Almelo pronkten rond het middaguur op zondag 11 juni tal van glimmende bolides. En dat was niet zonder reden. ACTRONICS organiseerde voor haar Service Points en partners de tweede editie van de ACTRONICS Tourrally. Vanaf het hoofdkantoor (die zowel als start- en finishplaats diende) werd een lus van zo’n 80 kilometer door het Sallandse landschap gemaakt. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner.

Van klassiekers tot bijna nieuwe auto’s en van Ferrari tot Ford: de variatie aan auto’s was ook tijdens deze tweede editie van dit evenement weer erg groot. Nadat alle auto’s waren gekeurd en de teams waren voorzien van zowel een koffie met krentenwegge als het routeboek, rallyschild en de briefing, was het tijd om te starten. Eén voor een verlieten de equipes het terrein om te starten aan de ongeveer 80 kilometer lange route. Al rijdend door het Sallandse landschap kwamen de teams over de karakteristieke slingerende wegen en passeerden ze langs verschillende heidevelden, bosrijke gebieden en boerderijen die deze regio mede kleur geven. Na ongeveer een kwart van de route gereden te hebben, bereikten de teams de eerste tussenstop. Bij ‘De Borkeldzuivel’ nabij Holten kregen de equipes een unieke gelegenheid om langs de moderne koeienstal van de boerderij te rijden. Na een lusje om de boerderij te hebben gereden, stond er een yoghurt van eigen bodem klaar.

Na een heerlijk fris tussendoortje vervolgden de deelnemers hun weg over het meest bekende natuurgebied uit de regio: de Sallandse Heuvelrug. Via de Holterberg waar de stijgingspercentages soms boven de 9 procent uitkomen, krijg je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Eenmaal aangekomen aan de voet trokken we richting de legendarische Luttenbergring, waar in de jaren 70 en 80 internationale motorraces werden georganiseerd. De kronkelende wegen leidde de teams onder andere over wegen die bekend zijn uit de Hellendoorn Rally waarna via een passage langs het Wierdense Veld de tweede tussenstop wordt bereikt.

Bij de tweede tussenstop kregen de teams een behendigheidsproef voor de kiezen. Op de parkeerplaats van manege de Eschruiters in Hoge Hexel moest de coureur blind vertrouwen op de aanwijzingen van de navigator. Letterlijk. De bestuurder kreeg namelijk een blinddoek voor om daarna een slalomparcours te doen. Dit zorgde niet alleen voor de nodige hilariteit bij de verschillende teams, maar het had ook een doel. Dit was namelijk één van de elementen die voor een goede eindscore kon zorgen. Op de route waren er ook verschillende ‘zoekplaatjes’ die gelokaliseerd moesten worden en konden er punten gescoord worden als je over waypoints reed. Bij het passeren van deze waypoints kregen de teams via hun smartphone een letter waarmee uiteindelijk een woord gemaakt moest worden. Het team met de hoogste score zal zich aan het eind van de route de winnaar van de puzzelrit kunnen noemen.

Na het afronden van de slalom begaven de teams zich inmiddels in het laatste deel van de rit. Via de landweggetjes rondom Notter en Ypelo begon voor de teams het diner in de verte langzaam te lonken. Na een prachtige route door het Sallandse landschap druppelden de teams binnen aan de finish bij het hoofdkantoor van ACTRONICS. Moe maar voldaan had iedereen hier de mogelijkheid om te genieten van de lekkerste zomerse gerechten die vanuit de authentieke barbecue geserveerd werden. Met een koel drankje erbij en de schaduw van de festivaltent erbij, was dit de perfecte afsluiter van een geslaagde dag. Er moest nog één ding gebeuren. En dat was natuurlijk het bekendmaken van de winnaars! In de Tourklasse ging de winst naar Autobedrijf Mebu en in de Expertklasse ging de overwinning naar HMechanics. Naast een trofee en een feestelijke fles bubbels kregen beide teams een revisie waardebon.

Daarnaast was er ook een prijs voor de meest bijzondere auto in de categorieën classic (auto’s bouwjaar t/m 1983), youngsters (auto’s van bouwjaar 1984 t/m 2003) en modern (auto’s van bouwjaar vanaf bouwjaar 2004). De overwinning voor deze ‘schoonheidsklasse’ ging naar de volgende teams:

  • Classic: Garage Wilp
  • Youngsters: TCS Velp
  • Moderne: Autobedrijf Wil van der Tol

Bekijk hier de foto's van een succesvolle 2e editie van de ACTRONICS Tourrally op zondag 11 juni 2023!