ACtronics nieuwe partner Solar Team Twente

ALMELO – Revisiebedrijf ACtronics heeft haar naam aan het Solar Team Twente verbonden. Het team dat volledig bestaat uit studenten van de Universiteit Twente (UT) en Saxion Hogescholen gaat in oktober voor de achtste keer de uitdaging aan om de World Solar Challenge te rijden. De verwachtingen van het team liggen hoog, aangezien in 2015 nog een zilveren medaille werd behaald op het Wereldkampioenschap. In 2018 werd het Solar Team Twente nog voor de tweede keer op rij Europees kampioen op het circuit van Zolder.

Logische match met ACtronics

Solar Team Twente

Dat ACtronics haar naam aan het studententeam heeft gekoppeld is volgens commercieel directeur Niek Bragt heel logisch. Bragt: “Innovatie en techniek staan bij ons hoog in het vaandel en dagen ons iedere dag weer uit een stap verder te gaan om onze klanten de juiste oplossingen te bieden. Het Solar Team Twente is voor ons een inspirerend voorbeeld van hoe de grenzen in de automotive technologie verlegt worden met tot doel onze mobiliteit duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Het Solar Team maakt gebruik van lokaal talent, die high tech ontwikkelingen tastbaar heeft gemaakt in de vorm van de Red Shift auto: hoe mooi is dat! We zijn trots op het team en wensen het hele team al het succes toe!”

Spannende race verwacht

Na een tweede plaats in 2015 en een vijfde plaats in 2017 heeft het team hoge verwachtingen. “Vooral de race in 2017 was heel erg uniek. Door problemen met de GPS-tracker hadden we slechts een 23e plaats in de kwalificatie weten te bemachtigen. Echter, na de eerste dag hadden we onszelf al de top-5 binnengereden. Dit jaar hebben we dus ook maar één doel en dat is het winnen van de wereldtitel”, aldus het Solar Team Twente.

De uitdaging van de World Solar Challenge

Het Solar Team Twente is een groep studenten die met hun auto aangedreven op zonne-energie mee doet aan de World Solar Challenge. Deze zesdaagse-wedstrijd die eens per twee jaar wordt georganiseerd zal in oktober verreden worden in Australië. De race van meer dan drieduizend kilometer gaat dwars door de Australische Outback van Darwin (Noord-Australië) naar Adelaide (Zuid-Australië). Door de lastige weersomstandigheden in de Outback worden de teams tot het uiterste gedwongen om de race zo snel mogelijk af te leggen.