ACtronics Achterhoek Rally 2022 grande finale Nederlands Rallykampioenschap

Het Gelderse Eibergen zal op zaterdag 10 december 2022 het decor zijn van de afsluiter van het Open Nederlands Rallykampioenschap. Dat heeft de Nederlandse Autosportfederatie (de KNAF) bekend gemaakt. Het Nederlands Rallykampioenschap start in maart en kent in totaal acht manches. De ACtronics Achterhoek Rally is grote afsluiter van het kampioenschap, wat betekent dat de beslissing van het kampioenschap waarschijnlijk in Eibergen zal plaatsvinden!

Prachtig rallyjaar voor de boeg

Nadat de ACtronics Achterhoek Rally zowel in 2020 als in 2021 helaas niet door kon gaan heeft de rallyorganisatie alles klaarstaan om er dit jaar een groot rallyfeest van te maken. De prachtige proeven in de Achterhoek zorgen ervoor dat de rally ondanks haar nog jonge historie op de interesse van Nederlands beste rallycoureurs kan rekenen. En dat de rallysport in Nederland in de lift zit blijkt wel uit het feit dat het aantal merkencups een boost gaat krijgen. Naast de succesvolle Peugeot 206 Rally Cup (vorig jaar ruim 20 deelnemers) en de BMW 130i Challenge zullen er in 2022 twee nieuwe cups geïntroduceerd worden. Zo heeft Hans Weijs Motorsport een zevental spectaculaire Toyota Yaris GR’s geprepareerd voor de GR Yaris Challenge en introduceert Heuvel Motorsport de Clio Rally5 Trophy: de ultieme instapklasse voor de rallyrijder met ambitie. Welke rally’s deze cups gaan rijden is nog niet bekend, maar zoals ze dat in Eibergen zouden zeggen: de Achterhoek neugt oe! We hopen dan ook dat deze cups de uitdaging aan gaan om ‘Achterhoeks Mooiste’ te gaan rijden.

Onderdeel van Historic en Short Rallykampioenschap

Naast het moderne rallygeweld zullen ook de auto’s van weleer weer aan de start verschijnen in Eibergen. Denk aan de Audi Quattro, Lancia Delta, Opel Ascona, Ford Escort. Stuk voor stuk rallyauto’s met een groot rallyverleden die haar sporen meer dan verdiend hebben. Steeds meer pareltjes uit de jaren 70 en 80 komen tevoorschijn om deel te nemen aan het Nederlands Historic Rally Kampioenschap waar de ACtronics Achterhoek Rally deel van uitmaakt. Zo maakte in 2021 voormalig Nederlands Rallykampioen Erwin Doctor zijn comeback in dit kampioenschap. De titel ging vorig jaar naar Piet-Hein van der Heijden in de door MCC Sport geprepareerde Lancia Delta Integrale.

Ten slotte is er ook nog het Short Rallykampioenschap waar de ACtronics Achterhoek Rally deel van uit maakt. De rijders in dit kampioenschap zullen een deel van de rally rijden en wordt daarom door velen gezien als de perfecte instapklasse om van de rallysport te kunnen proeven. Het is dan ook goed mogelijk dat de talenten van morgen aan de start van dit kampioenschap zullen verschijnen.

Reserveer nu je in agenda!

2022 belooft een geweldig jaar te worden op rallygebied. Alle reden dus om hét affiche van het jaar in Eibergen alvast in je agenda te reserveren. Als trotse partner van het evenement heten je dan ook van harte welkom op 10 december bij de ACtronics Achterhoek Rally! Meer informatie over het evenement volgt.