Preview ACtronics Achterhoek Rally

Het zal je vast niet ontgaan zijn: ACtronics is de komende jaren hoofdsponsor van de Achterhoek Rally. En met nog 2 weken te gaan, leek het ons een ideaal moment om je eens bij te praten. Dus zoek vooral niet verder, want alle belangrijke informatie is hier te vinden!

Nieuw in Nederland: ACtronics Power Stage!

We beginnen met een echte primeur voor Nederland, de ACtronics Power Stage! De WRC-fans onder ons kennen het format waarschijnlijk al: bij de Power Stage draait het allemaal om de laatste proef van de rally. Om alle coureurs nog eens extra te motiveren, is er speciaal voor deze proef een aparte trofee te winnen. Op deze manier blijft de rally altijd spannend tot het eind. We zijn erg benieuwd wie deze eerste Nederlandse Power Stage gaat winnen!

De deelnemers

Nog geen 8 dagen nadat de inschrijving was geopend, was de ACtronics Achterhoek Rally alweer volgeboekt. Alle 100 plekken waren daarmee vergeven en al snel ontstond er zelfs een wachtlijst voor de geïntereseerden die nét te laat met inschrijven waren. De organisatie besloot daarop om nóg eens 20 startplaatsen te organiseren. Er verschijnen dus maar liefst 120 auto’s aan de start! En alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, hierbij nog een paar mooie feitjes:

30 teams hebben zich ingeschreven voor de topklasse RC2, waarvan minimaal 15 equipes met een R5-auto zullen rijden

Er zijn 18 buitenlandse inschrijvingen (DUI, BEL, DNK), waaronder Melissa Debackere, Uwe Gropp en Kurt Boone

Zo ongeveer de hele Nederlandse rally-top is aanwezig!

De voorlopige deelnemerslijst is hier te vinden

De klassementsproeven
Tijden en locaties

Even een disclaimer vooraf: De organisatie van de Achterhoek Rally heeft een dringend advies afgegeven om de rally vooral niet te bezoeken, maar online te bekijken. De rally wordt daarom ook live uitgezonden via diverse kanalen. (Zie: “Online te volgen”) Dit tijdschema is dus bedoeld om de rally thuis beter te kunnen volgen en dient niet gezien te worden als uitnodiging om te komen kijken. Dat gezegd hebbende, dit is het tijdschema:

Service uit: 11.31 uur
KP1: 12.00 uur
KP2: 12.32 uur
KP3: 13.05 uur

Service uit: 14.27 uur
KP4: 14.55 uur
KP5: 15.27 uur
KP6: 16.00 uur

"Publieks-arm"

Helaas is Covid-19 nog steeds een bedreiging en daarom kiezen veel Nederlandse veiligheidsregio’s ervoor om alleen vergunningen voor rally’s af te geven zolang deze rally’s niet gepromoot worden bij het publiek. Ook voor de ACtronics Achterhoek Rally betekent dit dat er dit jaar geen programmaboekjes worden verkocht en het bezoeken van de rally sterk wordt afgeraden. Ook het serviceterrein is alleen toegankelijk voor genodigden.

Online te volgen

… maar dit betekent natuurlijk niet dat de echte rally-fan vergeten wordt! Er zal live verslag gedaan worden tijdens de klassementsproeven, afgewisseld met diverse interessante interviews. Dat wordt dus genieten vanuit de huiskamer. De livestream zal via de officiële website, Facebook en diverse andere kanalen te zien zijn.

Meer informatie

Mis je toch nog wat informatie, scroll dan eens door de officiële website van de organisatoren: klik hier
Je mag natuurlijk ook altijd contact met de organisatie opnemen. Verder wensen we je veel rally-plezier!