Top 10 meest gereviseerde onderdelen

Daar zijn ze dan: onze tien meest gereviseerde onderdelen van 2020! Ten opzichte van de vorige jaren zien we dat (logischerwijs) nieuwere onderdelen hun opmars verder naar boven hebben gevonden. Zie hieronder welke onderdelen het tot deze lijst hebben geschopt!
ATE MK61

1. ATE MK61

ABS units

De glorieuze koploper van onze meest gereviseerde onderdelen is de ATE MK61. De ATE MK61 die ook wel bekend staat als de ATE MK60E is eigenlijk de luxe versie van de alom bekende MK60. Vooral bij verschillende VAG auto’s als de Audi A3 en de Volkswagen Golf zorgt dit ABS-systeem nogal eens voor defecten.

Opdracht aanmaken
Mercedes Benz Temic VGS (722.8) CVT / FCVT

2. Mercedes Benz Temic VGS (722.8) CVT / FCVT

TCU's

Vorig jaar had dit onderdeel nog de koppositie te pakken, maar dit jaar staat ie op nummer 2. De Temic 722.8 CVT TCU is gebruikt in A-Klasse (W169) en B-Klasse (W245) van Mercedes-Benz.

Opdracht aanmaken
Bosch 8 ABS

3. Bosch 8 ABS

ABS units

De Bosch 8 ABS is de opvolger van de Bosch 5.7. Deze ABS komt vooral met fouten op de wielsensoren en fouten op de pompmotor op onze revisie-afdeling binnen.

Opdracht aanmaken
Bosch 8 ESP

4. Bosch 8 ESP

ABS units

De Bosch 8 ESP is het luxere broertje van de hiervoor genoemde ‘standaard’ ABS. Vooral gezien het feit dat wereldwijd de vraag naar extra veiligheidseisen toenam, is de Bosch 8 ESP in tal van auto’s gebruikt.

Opdracht aanmaken
Ford Focus II 2005-2010 instrumentenpaneel

5. Ford Focus II 2005-2010 instrumentenpaneel

Instrumentenpanelen

Het enige instrumentenpaneel is deze lijst is die van de Ford Focus II die tussen 2005 en 2010 is gebruikt. Vooral displayproblemen en de foutcode U1900 zien we vaak bij dit instrumentenpaneel terugkomen.

Opdracht aanmaken
ATE MK60 Hydraulic unit (with internal pressure sensor)

6. ATE MK60 Hydraulic unit (with internal pressure sensor)

ABS units

Wie MK60 zegt, zegt druksensorproblemen. En dat is ook terecht! Al jarenlang is dit ABS systeem namelijk één van de meest gereviseerde units bij ACtronics.

Opdracht aanmaken
ATE MK70

7. ATE MK70

ABS units

De ATE MK70 is de compacte opvolger van de ATE MK60. Deze ABS-unit is sinds 2006 gebruikt in een breed scala aan auto’s uit zowel Europa, Amerika en Azië.

Opdracht aanmaken
DSG 7 DQ200 (0AM)

8. DSG 7 DQ200 (0AM)

TCU's

Zoals de naam al doet vermoeden is de DSG7 gebruikt in de zeventrapsautomaat van verschillende VAG auto’s. Denk bijvoorbeeld aan de Audi A3, Volkswagen Caddy en Volkswagen Golf 6.

Opdracht aanmaken
Delphi Delco Multec HSFI-2.x / HDRC

9. Delphi Delco Multec HSFI-2.x / HDRC

ECU's

Iedereen die wel eens met een Opel aan de slag is geweest, zal de Delphi Delco Multec wel kennen. Deze ECU die in Z16SE motoren van Opel is gebruikt staat bekend om haar gevoelige bondverbindingen die door trillingen stuk gaan.

Opdracht aanmaken
Hella Turbo Actuator

10. Hella Turbo Actuator

Turbo-actuatoren

Een vreemde eend in de bijt is de Hella Turbo Actuator. Dit kleine apparaatje dat voor de aansturing van verschillende Garrett turbo’s zorgt, raakt veelal door zogenoemde ‘Wear & Tear’ defect.

Opdracht aanmaken

Staat jouw onderdeel niet in deze lijst?

Niet getreurd! Wij hebben een handige tool waarmee je jouw onderdeel kunt opzoeken.

START hier je revisieopdracht