Terugblik: zo won van den Heuvel de Berkelland Rally in 2019

De Berkelland Rally in 2019 was een groot succes. De organisatie denkt daarom al voorzichtig aan uitbreiding en heeft de rally dan ook omgedoopt naar ACtronics Achterhoek Rally. Met een verse hoofdsponsor als partner voor meerdere jaren en een hele lijst vol met toekomstplannen, lijkt de toekomst van de rally nu al verzekerd. Hoog tijd om eens terug te kijken naar hoe het allemaal begon. Hoe won van den Heuvel de rally?


Niet alleen de organisatie was dik in orde, maar de rally zelf was ook bijzonder spannend. Zowel J. van den Heuvel (Fiesta R5) als K. van Deijne (Polo R5) en R. Leemans (DS3 R5) hadden het materiaal om de rally te kunnen winnen. Als niemand grote fouten zou maken en/of mechanische pech zou krijgen, dan zou dit wel eens een thriller van jewelste kunnen worden.

De eerste proef stelde dan ook niet teleur: van den Heuvel kwam als eerste binnen, maar van Deijne volgde op slechts 2,8 seconden. Leemans kwam ruim 8 seconden later over de finish. De kop was eraf. In de proeven die volgden, was het verschil tussen van den Heuvel en van Deijne nóg kleiner, maar steeds wist van den Heuvel net voor te blijven en er met de winst vandoor te gaan. Leemans verloor steeds weer zo’n 8 seconden, waardoor een eindoverwinning steeds moeilijker leek te worden.


Bij proef 4 sloeg van Deijne toch terug. De proef was gelijk aan proef 1 van de rally, maar ditmaal stuurde van Deijne de Polo maar liefst 9,8 seconden sneller over het traject dan bij de eerste poging. Van den Heuvel gaf alles, maar moest toch een ruime seconde toegeven. Het onderlinge verschil werd zo weer teruggebracht naar slechts 4,0 seconden.

In de laatste proeven gingen beide coureurs tot het gaatje. Het verschil was echt minimaal, maar toch wist van den Heuvel steeds weer enkele tienden van seconden te winnen op van Deijne. Na ruim 43 minuten rally was het verschil slechts 4,7 seconden! Van den Heuvel won dus toch de rally, voor van Deijne. Leemans werd netjes derde.

Terug naar nieuwsoverzicht