Samen in actie voor Oekraïne

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar weken tijd zijn er al honderden doden en gewonden en zijn al zo’n twee miljoen Oekraïners op de vlucht. De materiële schade is groot. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners.

Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor de Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.

Zo helpen we de slachtoffers

Daarom gaan we samen in actie voor de inwoners van Oekraïne. In zware en risicovolle omstandigheden delen hulpverleners voedsel, dekens, medicijnen en brandstof uit. Ook verlenen zij psychosociale hulp aan mensen op de vlucht en aan achterblijvers. In opvangcentra en safe houses kunnen ontheemde Oekraïners schuilen, op adem komen, zichzelf wassen, eten en drinken. Ook wordt gezorgd voor veilig transport, voor wie dat niet zelf kan regelen.

Extra donatie doen?

Wil je zelf nog een extra donatie aan Giro555 doen? Dat kan natuurlijk, want hulp is hard nodig! Giro555 biedt verschillende mogelijkheden om te doneren. Doneren kan op de volgende manieren:

Alle kleine beetjes helpen. Hopelijk kunnen we samen het verschil maken en wat voor de slachtoffers betekenen.

Geef nu op GIRO555