Lange levertijden maakt revisie hét aantrekkelijke alternatief

Eerst de coronapandemie, vervolgens een tekort aan grondstoffen en personeel (omdat de economie weer aantrok) en nu weer de oorlog tussen Rusland en Oekraïne: Het zijn allemaal veroorzakers van lange levertijden en alsmaar stijgende productiekosten, ook binnen de automotive branche. In elektronische auto-onderdelen zitten veel componenten verwerkt die momenteel erg schaars zijn. Bovendien lijkt daar op korte termijn ook geen verandering in te komen. Er wordt daarom steeds meer naar alternatieven gekeken om minder afhankelijk te worden van toeleveranciers, zoals gebruikte en gereviseerde onderdelen. En vooral die laatste optie is in veel opzichten een erg interessant alternatief.

Ruim 90% wordt hergebruikt

Het grote voordeel van revisie ten opzichte van een nieuw onderdeel is het hergebruik van componenten en dat bespaart zowel arbeidskosten als grondstoffen. Ruim 90% van de onderdelen kan opnieuw gebruikt worden. We kunnen dit het beste duidelijk maken met een schematische tekening van de drie hoofdcomponenten van een ABS-systeem die dit duidelijker maakt.

Printplaat

HCU

Pompmotor

  • Groen = hergebruikt na controle en uitvoerige test
  • Geel = preventief vervangen
  • Rood = defect component vervangen

Dat we bij ACTRONICS zoveel hergebruiken, betekent overigens niet dat we al deze onderdelen onbewerkt laten. Ieder onderdeel ondergaat eerst een controle en wordt vervolgens gereinigd en/of ‘refurbished’. Denk dan bijvoorbeeld aan extra handelingen zoals stralen en coaten. Een gereviseerd krijgt zo het gewenste kwaliteitsniveau. Ondanks deze handelingen, wordt er toch enorm op grondstoffen bespaard.

Korte levertijden

Momenteel misschien wel het beste argument om te kiezen voor revisie is de korte levertijd. Omdat gereviseerd onderdelen dus veel minder afhankelijk zijn van nieuwe componenten en grondstoffen, kan er sneller geschakeld worden. Natuurlijk hebben tweedehands/sloop onderdelen ditzelfde voordeel, maar eerlijk gezegd kun je deze onderdelen niet vergelijken met een nieuw of gereviseerd onderdeel. Er is immers een enorm kwaliteitsverschil.

Goed voor de kostprijs én het milieu

Iedereen die kiest voor revisie, kiest er dus indirect voor om het milieu zoveel mogelijk te beschermen. En dit goede gebaar wordt bovendien beloond met een lage kostprijs. Een gereviseerd onderdeel is namelijk maar liefst 60% tot 80% goedkoper dan nieuw. Bovendien hoef je wat betreft kwaliteit niets te vrezen, want zowel alle defecte als alle bekende zwakke componenten worden allemaal vervangen, waarmee een gereviseerd onderdeel hetzelfde kwaliteitsniveau bereikt als een nieuw onderdeel.

Ben je dus op zoek naar een kwalitatief product met een korte levertijd, dan is revisie hét alternatief om de auto weer voor een betaalbare prijs op de weg te krijgen. Onze productspecialisten staan graag voor je klaar!