Ford foutcode P0335: Crankshaft Position Sensor 'A' Circuit Malfunction

Wat betekent deze foutcode?

OBD-II foutcode P0335 is een code die bij meerdere merken uitgelezen kan worden. Het merk waarbij deze foutcode schijnbaar veel voorkomt, is Ford. Zoals in de foutcode omschrijving te lezen is, refereert de foutcode naar een defecte krukaspositiesensor. Maar is dat ook de werkelijke reden voor het triggeren van deze foutcode? Is deze sensor wel echt defect? Of zou het probleem misschien elders in de auto liggen, zoals bijvoorbeeld in de door Siemens ontwikkelde SIM ECU?

Bij welke auto’s wordt deze foutcode het vaakst uitgelezen?

Siemens SIM 22 Ford - ECU's
Siemens SIM 22 Ford

ECU's

Registreer of log in om prijzen te zien

De oorzaak van OBD-II foutcode P0335

In de praktijk blijkt dat er twee verschillende oorzaken voor het triggeren van de P0335 foutcode kunnen zijn. Eén van die oorzaken is waterschade. Volg daarom onderstaande stappen om tot de kern van het probleem te komen.

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode P0335

De eerste stap is om de connector van de ECU te controleren. Bekijk de pinnen van de connector kritisch om te bepalen of je tekenen van waterschade ziet, zoals bijvoorbeeld groene aanslag. Zie je waterschade? Dan komt dit vaak door een lekkende koelvloeistofsensor. Deze sensor lekt namelijk koelvloeistof via de stekker, waardoor dit zich via de kabelboom kan verspreiden en diverse storingen kan veroorzaken, onder andere op de krukassensor. Controleer de sensor op lekkage en vervang indien waargenomen de sensor én de kabelboom: als de kabelboom niet vervangen wordt, zal deze voor schade blijven zorgen. Reinig daarnaast ook de stekker van de ECU.

Als de controle op eventuele waterschade grondig is uitgevoerd, maar er geen waterschade en/of lekkage vindbaar is, dan zal het probleem met grote waarschijnlijkheid veroorzaakt worden door de Siemens SIM ECU. Een interne storing op de printplaat van de ECU zal er in dit geval voor zorgen dat foutcode P0335 getriggerd wordt. Hiervoor heeft ACTRONICS een revisie-oplossing ontwikkeld die dit probleem met zekerheid zal verhelpen. Stuur in dat geval het onderdeel naar ons op en wij zullen het onderdeel binnen twee dagen voor je reviseren. Hierbij geven we natuurlijk ook 2 jaar garantie op de revisie. Heb je nog vragen over dit probleem? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten!