Dit zijn de meest gespeelde SIM Racing spellen van het moment

Nu de interesse in SIM racing zo is gegroeid, worden er de nodige contracten ondertekend om bepaalde coureurs of racedivisies aan de SIM Racing spellen te kunnen koppelen. Maar wat zijn dan nu eigenlijk de meest gespeelde SIM racing games van het moment? Wij maakten onderstaand lijstje!

project_carsProject CARS 2

We trappen af met Project CARS 2. Het spel dat in september 2017 op de markt kwam voor Xbox One, PlayStation 4 en PC is één van de meest gespeelde SIM racing spellen van het moment. Misschien is het niet direct een spel wat veel door de echte pro’s wordt gespeeld, maar door het gebruiksgemak is het vooral een spel die veel door raceliefhebbers gespeeld wordt. 

iRacing

Een andere grote speler in de online SIM Racing game-industrie is iRacing. Dit spel is door de professionals wellicht wel één van de meest gespeelde spellen. De officiële online competities van de IndyCar series, de Porsche SuperCup en zelfs de Nascar wordt via iRacing gespeeld. iRacing is alleen op de PC te spelen is en maakt gebruik van verschillende abonnementsvormen, waardoor je het spel voor bijvoorbeeld een maand, jaar of twee jaar voor een bepaald bedrag kunt spelen. 

Assetto Corsa

Bij het horen van de naam van dit spel krijg je meteen al zin om te gaan spelen, toch? Met in totaal 19 verschillende circuits en plenty auto’s om uit te kiezen is dit spel een goede optie en is zowel voor PS4, Xbox One en PC beschikbaar. Ferrari-coureur Charles Leclerc is groot fan van dit spel en plaatst regelmatig video’s van zijn rondjes op YouTube. Voor de liefhebbers van GT3’s heeft Assetto Corsa overigens ‘Assetto Corsa Competizione’ uitgebracht. 

rFactor 2rfactor2

Met 200 circuits is rFactor 2 misschien wel één van de meest uitgebreide SIM racing spellen die je kunt kopen. Het is dan ook niet zo gek dat juist het virtuele Formule E kampioenschap via rFactor 2 wordt gespeeld. In het spel kun je dan ook alle auto’s uit dit kampioenschap gebruiken. rFactor 2 is overigens net als iRacing alleen online te kopen en enkel te gebruiken op je PC. 

RaceRoom Racing Experience

Ben je een liefhebber van de tourwagenkampioenschappen? Kijk dan zeker RaceRoom Racing Experience niet over het hoofd. Dit spel is namelijk officieel partner van kampioenschappen als de ADAC GT Masters, de DTM en het WTCR. Bovendien is het spel gratis te downloaden voor PC! Je ontvangt dan wel alleen de basisfunctionaliteiten en extra opties zijn tegen betaling te verkrijgen. Een mooi spel om te kijken of SIM Racing wat voor jou is dus!

Automobilista 2

Gloednieuw is het spel Automoblista 2. Na zeven jaar kwam er dit voorjaar een opvolger van dit spel die vooral in Zuid-Amerika erg populair was. Dit kwam door het feit dat het zich richtte op de verschillende raceklassen in Brazilië. In de ‘2’ is dat net even iets anders. Er zijn namelijk verschillende Europese circuits en auto’s toegevoegd, waardoor dit spel ook hier aardig onder de aandacht is gekomen. Qua look and feel lijkt het spel redelijk veel op Project CARS 2. 

Dirt Rally 2.0dirt_rally

Wat minder fan van asfalt en meer van onverharde wegen? Dan is Dirt Rally 2.0 het spel die je moet hebben! Het spel is partner van het Wereldkampioenschap Rallycross (World RX), waardoor je kunt proberen om zo snel mogelijk te gaan over bekende circuits als Lyden Hill. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende rallyproeven en rallyauto’s beschikbaar, waardoor je op top snelheid door de modderige bossen kunt vliegen. Het spel is voor PS4, Xbox One en PC beschikbaar.

F1 2019

Waar de vorige spellen zich richtten op verschillende raceklassen, is dit spel natuurlijk gebouwd rondom ’s werelds grootste raceklasse: de Formule 1. In F1 2019 kun je op alle circuits die in 2019 op de agenda stonden rijden, waardoor je jezelf met Max Verstappen waant1 Voor de mensen die toch liever op het nieuwe circuit van bijvoorbeeld Zandvoort en Vietnam willen rijden moeten nog eventjes geduld hebben. Op 10 juli 2020 staat namelijk de release datum van het nieuwe spel gepland. Nog even wachten dus!