De 10 mooiste paarse auto’s voor een zomerse dag

Voordat we beginnen, moeten we natuurlijk eerst zeggen dat wij misschien een beetje bevooroordeeld zijn over de kleur paars. Als je kijkt naar onze website en ons logo, zul je ook wel begrijpen waarom.

Lamborghini Aventador S Roadster in Viola Parsifae

We trappen meteen af met de koning van de paarse auto’s, want dat is toch wel Lamborghini. Bij dit merk, waar het woord extravaganza centraal staat, past ook simpelweg geen “middle of the road” grijze kleur. En de traditie die het merk met de kleur paars heeft, gaat ook al heel wat jaartjes terug. Zo herinner je je vast nog wel de paarse Lamborghini Diablo die in de videoclip van Cosmic Girl schitterde. Ook nu kun je nog steeds bij Lamborghini kiezen voor een paarse kleur. Hierbij is de meest bekende kleur ‘Viola Parsifae’. En bij het zien van deze foto snappen wij wel waarom verschillende klanten deze stier in deze kleur willen hebben, want wat staat de Aventador deze kleur goed!

Foto: Ivan Orlov

Dodge Challenger in Plum Crazy

De traditie die Lamborghini met de kleur paars heeft opgebouwd, is iets waar ze bij Dodge waarschijnlijk niet echt van onder de indruk zijn, want het Amerikaanse Dodge spant toch echt wel de kroon. Sinds 1970 hebben zij namelijk al de kleur ‘Plum Crazy’ in hun scala zitten. Vanaf het moment dat die kleur beschikbaar kwam, was het direct een grote hit. Vooral de Challenger werd door vele klanten in het paars aangekocht. Nadat het een aantal jaren bij Dodge wat rustiger is geweest rondom deze kleur, is ie nu helemaal terug: ruim vijftig jaar na dato is de Challenger opnieuw in de kleur Plum Crazy leverbaar!

Foto: Torque News

Nissan GT-R V-Spec in Midnight Purple III

Vanuit Amerika gaan we de Stille Oceaan over richting Japan. Want hoewel ze daar op een of andere manier niet zo dol zijn op de kleur paars, is Japan toch het thuisland van één van de meest iconische paarse auto’s ooit gebouwd. Sterker nog: het is misschien wel één van de meeste passende kleuren die ooit bij een auto is gebruikt. Nissan durfde het aan om op hun iconische Skyline R34 GTR los te gaan met de paarse verf. Maar deze kleur was niet beschikbaar voor de ‘standaard’ GTR. Nee nee, wou je deze kleur hebben, dan moest je wel de exclusieve (en dus duurdere) V-Spec editie aanschaffen. Maar dan heb je ook wat! De kleur Midnight Purple III is echt een plaatje. Waarom je tegenwoordig niet meer Nissan’s in deze kleur ziet? Nou, omdat Nissan tegenwoordig een volgens ons wat tammer alternatief op die kleur gebruikt, die verkocht wordt als ‘Midnight Opal’. Wij zijn voor een revival van de iconische Midnight Purple III lak!

Foto: Nissan

Ferrari 488 Pista in Viola Hong Kong

Wie zegt dat een Ferrari enkel rood kan en moet zijn, heeft waarschijnlijk nog nooit de Ferrari 488 Pista in de kleur Viola Hong Kong gezien. En dat je die combinatie nog nooit hebt gezien, is niet zo gek ook. Slechts een handje vol Ferrari’s zijn namelijk in deze kleur gespoten. Het was eigenlijk ook niet eens een officiële kleur. Als we de verhalen op het wereldwijde web mogen geloven, dan was het een klant van Ferrari die zijn auto in deze kleur moest en zou hebben. En aangezien het personaliseren van auto’s steeds verder gaat, kan een maatwerkkleurtje er ook wel bij toch! Wij zijn van mening dat deze eigenaar in ieder geval het Tailor Made programma van Ferrari op de juist manier heeft gebruikt, want we kunnen niet anders stellen dan dat deze Ferrari 488 Pista in Viola Hong Kong een streling voor het oog is!

Foto: Motors.Mega

Pagani Huayra Roadster in Viola Dragon

Van de Ferrari fabriek in Maranello is het zo’n 25 kilometer rijden in noordwestelijke richting om in Graziosa uit te komen. Daar staat de fabriek van een bedrijf die misschien nóg wel exclusievere auto’s produceert. We hebben het natuurlijk over Pagani. Een goedkope deal ga je daar misschien niet vinden, maar het maken van beeldschone auto’s kun je wel aan Pagani toevertrouwen. De 764pk sterke V12 Huayra Roadster zorgt ervoor dat je ook nog eens snel van A naar B komt. Maar waarom zou je dat willen? De Huayra Roadster is in alle mogelijke openzichten een pracht van een auto. En de kleur Viola Dragon maakt het plaatje helemaal compleet.

Foto: Exclusive Car Registry / @JSpotter

BMW M5 in Purple Silk Metallic

Wie denkt dat de kleur paars alleen bij exotische Italiaanse auto’s past, heeft het goed mis. Ook de zakelijke Duitse fabrikanten kunnen je aan een paarsgetinte auto helpen. Alhoewel, “zakelijk”… Zo kun je de BMW M4 en BMW M5 ook weer niet noemen. Maar de snelle sedans waren wel leverbaar in het paars: om precies te zijn in de kleur ‘Purple Silk Metallic’. En hoewel wij ook twee keer moesten kijken om te bepalen of dit een ‘af fabriek’ kleur is, bewijst de site van BMW dat dit toch echt het geval was. Je ziet ze gewoon simpelweg bijna nooit rondrijden in deze kleur. En dat is stiekem toch echt wel een beetje zonde. Want hoewel de M5 F10 praktisch elke kleur wel goed staat, misstaat deze Purple Silk lak de auto ook zeker niet!

Foto: BMW M

Audi RS6 in Merlin Purple

En hoe zit dat dan met BMW’s grootste concurrent? Heeft Audi ook nog een mooie paarse kleur in de aanbieding? Maar natuurlijk! Hoewel de kleur ‘Merlin Purple’ op verschillende modellen van Audi is toegepast, vinden we hem op deze Audi RS6 wel heel erg goed staan. De diepe paarse kleur lijkt in de schaduw bijna zwart, maar zodra de zonnestralen zich op de lak laten schijnen komt er een hele karakteristieke paarse kleur naar voren. Wil je een RS6 die net eens even wat anders is dan anders, dan zorgt deze Merlin Purple kleur daar zeer zeker voor!

Foto: Romans Walkarounds

Porsche 911 GT3RS in Ultraviolet

Als je in de stemming bent om helemaal los te gaan met de kleur paars, klop dan vooral even bij Porsche aan. Want wil je een opvallend kleurtje op bijvoorbeeld een 911 GT3RS, dan ben je bij de verfafdeling van Porsche aan het juiste adres. De kleur Ultraviolet is misschien wel de meest opvallende kleur paars die in dit rijtje te vinden is. Wil je wat minder opvallen, maar wil je toch een paarse afwerking op een Porsche koetswerk? Dan biedt Porsche ook de kleur Viola Metallic aan. Deze kleur lijkt heel veel op de hiervoor besproken paarse tint van BMW.

Foto: MVPhotography

Bentley Continental GT in Azure Purple

Kies je liever voor Engelse klasse? Dan heeft Bentley precies de paarse oplossing die jij zoekt! Want hoewel je de kleur paars misschien niet zo snel aan Bentley zou linken is de Continental GT toch echt in de kleur Azure Purple te verkrijgen. En het verhaal dat hieraan vastkleeft is net zo bijzonder als de kleur zelf. Bentley werd namelijk gevraagd of ze de intense kleur van het Kaapse vioolje (Saintpaulia) konden maken. De verfmeesters van Bentley gingen aan het werk en kwamen vervolgens met de kleur Azure Purple. En we moeten zeggen, dat is wel bijzonder goed geslaagd!

Foto: H.R. Owen Bentley

McLaren 720S in Mauvine Blue

Voor de laatste auto uit dit rijtje blijven we in Engeland. Want hoewel je bij de naam van deze kleur niet direct aan paars zou denken, is de kleur Mauvine Blue één prachtige mix van paarse en blauwe tinten. En McLaren doet het sowieso goed in de kleur paars. Want naast Mauvine Blue biedt McLaren ook de kleur Lantana Purple aan. Wij snappen dat ook wel waarom stiekem best veel klanten van McLaren voor één van deze kleuren vallen.

Foto: Sounds of Montreal

Nu we terugkijken of dit lijstje, valt ons op dat steeds meer nieuwere auto’s ook leverbaar zijn in de kleur paars en daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. Maar wat is nu de allermooiste volgens jou? Laat het ons weten!