Autobedrijf Voigt uit Nieuw-Beijerland trots op nieuwe locatie

Je hoort het cliché ‘van je hobby je werk maken’ vaak voorbijkomen in de autowereld, maar het is zelden zó goed van toepassing als bij Martijn Voigt, eigenaar van Autobedrijf Voigt. Hij besloot in 2017 het roer volledig om te gooien en zijn vaste baan op te zeggen in ruil voor een eigen autobedrijf. En nu, 5 jaar later, is het tijd voor een upgrade: verhuizen. We spraken met Martijn over zijn plotselinge ommekeer en de nieuwe locatie.

Het had zo moeten zijn

Eigenlijk heeft Martijn altijd al veel interesse gehad in werken met techniek. Sinds kleins af aan hielp hij al regelmatig mee met zijn vader, die toendertijd werkzaam was op Marine Vliegveld Valkenburg. Naast vliegtuigen werd daar ook hobbymatig aan auto’s gesleuteld. Uiteindelijk belandde Martijn in de bouw, maar na verloop van tijd veranderde de werkzaamheden steeds meer van buiten naar het kantoor. “Tja en dan ben je in de 40, een leeftijd waarop veel mannen wel vaker nog een keer wat bijzonders willen beleven en dan ga je toch nadenken. Wat als…”

En alsof het zo had moeten zijn, stuitte Martijn Voigt in 2017 op een autobedrijf dat op het punt stond zijn deuren te sluiten. De huidige eigenaar was immers op leeftijd en opvolging was er niet. Hij besloot zijn vaste baan op te zeggen en de rest is geschiedenis. “Je zou het een roeping kunnen noemen.”

Autobedrijf Voigt erkend ACtronics Service Point Martijn Voigt, eigenaar Autobedrijf Voigt in Nieuw-Beijerland

“Ik hoef er niet rijk van te worden”

Goed nieuws voor de klanten van Autobedrijf Voigt: Het doel is niet om bergen met geld te verdienen. “Als ik mijn boterham ermee kan betalen, dan ben ik tevreden. Ik hoef er niet rijk van te worden.” Deze overtuiging komt niet alleen vanuit zijn gelovige achtergrond, maar ook vanuit de behoefte om zijn klanten te helpen. “Autorijden is al duur genoeg, zeker doordat er ook bergen aan elektronica in auto’s gestopt zit. Af en toe heb ik helaas een lastig gesprek met een klant die ik dan moet uitleggen dat een nieuwe computer honderden euro’s gaat kosten, maar als het enigszins kan, probeer ik mee te denken en kosten te besparen.” Hij is daarom ook trots ACtronics Service Point. Revisie is namelijk stukken goedkoper dan nieuw. “Maar helaas hebben computers ook wel eens waterschade, dan kun je bijna niet anders dan een nieuwe computer aan te schaffen.”

Nieuwe locatie

Martijn Voigt zit er pas enkele weken, maar voelt zich nu al helemaal thuis op de nieuwe locatie, Nijverheidsstraat 2 te Nieuw-Beijerland. Doordat het eerder ook al een autobedrijf is geweest, verliep de verhuizing relatief soepel. “Dit pand werd eerst altijd gebruikt als werkplaats voor vrachtauto’s. Maar omdat dit voornamelijk nachtwerk was, bood dit ook ruimte voor iemand om overdag aan auto’s te sleutelen. De werkzaamheden aan de auto’s werden steeds meer, het vrachtauto-bedrijf week uit naar een andere locatie en zo transformeerde het uiteindelijk naar een 100% autobedrijf. Voor mij een ideale locatie dus.” De werkzaamheden zijn inmiddels weer volledig hervat nu de verhuizing achter de rug is. We wensen Martijn dan ook veel succes bij het vervolg van zijn werkzaamheden.

Wat zijn ACtronics Service Points?

Het ACtronics Service Point Programma is voor garagisten gratis en biedt vele voordelen zonder dat ze hiervoor iets hoeven te doen! Dat betekent:

  • Je bent op de ACtronics website zichtbaar op de Service Point kaart die iedere maand door ongeveer 100.000 bezoekers wordt bekeken
  • Je komt direct in verbinding te staan met particulieren die onze website bezoeken
  • Als ACtronics Service Point laat je zien dat je geeft om revisie en daarmee ook om duurzaamheid. Een belangrijk verkoopargument anno nu!
  • Je profiteert in de toekomst van speciale acties en aanbiedingen

Ben je klant bij ACtronics, maar sta je niet op de kaart? Staan er verkeerde contactgegevens online of sta je op de kaart als Service Point en wil je niet van de voordelen profiteren? Ga dan naar “mijn account” of klik op onderstaande button.

Aan- of afmelden als ACtronics Service Point