ACtronics: Revisie is onze passie!

Bij revisie gaat het vaak om onderdelen die een cruciale rol spelen in de auto. Zo vormen ECU’s het brein voor het motormanagement en zijn ABS units van groot belang voor de veiligheid van bestuurders en inzittenden. Revisie van deze onderdelen vereist dan ook een nauwkeurig en professioneel proces.

Remanufacturing

Reviseren, ook vaak ‘remanufacturing’ oftewel her-fabriceren, is niet altijd eenvoudig. Software en besturingsdata worden door fabrikanten zorgvuldig afgeschermd, verschillen vaak per onderdeeltypen en ook niet alle onderdelen zijn gemaakt om weer geopend te worden. Uit elkaar halen is een ding, maar het daarna als nieuw weer terug in elkaar zetten vereist de juiste kennis. Met de laatste technieken zijn we toch in staat om toegang te krijgen tot componenten om vervolgens gerichte revisies uit te voeren.

We spreken van revisie omdat we de voorkeur geven aan het vervangen van defecte, niet functionerende onderdelen boven de reparatie daarvan. Een zwakke bond verbinding (haardraad van bijvoorbeeld de processor naar de connector) blijft na reparatie zwak. Wanneer we het vervangen door een sterkere draad met een nieuwe verbinding is de levensduur weer verzekerd. Zo hebben we duizenden componenten en onderdelen op voorraad om de vele verschillende revisies uit te kunnen voeren.

Diagnose enorm belangrijk!

Er is natuurlijk altijd de optie om nieuwe onderdelen te kopen. In sommige gevallen is dit ook de enige oplossing omdat revisie simpelweg te complex of te kostbaar is. Opmerkelijk is wel dat bij een kwart van alle aangeboden revisies, het onderdeel zelf niet stuk is maar de oorzaak elders in het voertuig zit. Daar waar uit tijdsbesparing vaak gekozen worden om onderdelen te vervangen, wordt ook vaak een uitgebreide diagnose van de foutcodes en klacht overgeslagen. Het gevolg is dat onnodig nieuwe componenten worden aangeschaft, de rekening oploopt maar ook dat nieuwe producten in omloop worden gebracht. En dat terwijl het oude nog prima functioneert.

En daar zit ook de duurzame kant van revisie. Componenten zijn vaak niet volledig stuk maar kennen een paar zwakke punten. Bij ACtronics hebben we er onze missie van gemaakt om deze te vinden en hiervoor een passende revisie te ontwikkelen. Zwakke verbindingen worden vervangen door sterkere, en versleten delen worden vervangen door nieuw. Het te kort aan tijd en de eeuwige haast van de gemiddelde auto eigenaar die de garagehouders vaak tegenwerken. Eigenaren willen hun auto het liefst de volgende dag weer terug hebben, alles moet snel, goed en vooral ook tegen een aantrekkelijke prijs. Hiermee komt een nauwkeurige diagnose vaak onder druk te staan, dit terwijl de enige juiste diagnose van een fout het beste ín de auto plaats kan vinden. En omdat we niet elke auto hebben staan, zijn we sterk afhankelijk van de juiste diagnose door de monteur in de garage voordat we aan de slag kunnen. In de auto kan het best de juiste diagnose van een fout plaatsvinden.

Test computers reproduceren de fout

Alle componenten worden bij binnenkomst gecontroleerd. Slimme computers imiteren auto, motoren, versnellingsbakken en stellen ons in staat om een goede diagnose te doen. We kijken vervolgens of we het probleem na kunnen bootsen en gaan dan pas over tot revisie. Probleem niet waargenomen en bij ons niet bekend? Dan nemen we weer contact op met de garage voor meer informatie en mogelijke andere constateringen in de auto. Wanneer de revisie is voltooid wordt het onderdeel nogmaals getest. Is de klacht verholpen, werken alle functie naar behoren. Een laatste visuele controle volgt en het product krijgt een garantiesticker. In de juiste verpakking wordt het onderdeel weer naar de klant opgestuurd, een email bevestigd vervolgens dat de revisie klaar is en het onderdeel onderweg is.

Samen autorijden betaalbaar houden.

Het revisie proces kent vele geheimen, maar vele onderdelen ook. Soms is revisie dan niet de oplossing en daar doen we niet moeilijk over, dat hoort erbij. We geven 2 jaar garantie op onze revisies en zullen er alles aan doen om de auto snel weer op de weg te krijgen.

Is onze revisie wel goed uitgevoerd maar is het probleem niet opgelost dan begint het voor ons nog interessanter te worden. Immers, onderzoek, beredeneren, nabootsen en ons revisieproces verbeteren is ons vak. Gelukkig krijgen we dan ook steeds vaker feedback van ons klanten en daar zijn we erg blij mee.

Als revisiebedrijf werken we voor onze klanten maar vooral ook samen mét onze klanten. Het is de informatie uitwisseling met de vele garage monteurs die het mogelijk maakt dat we elke week weer honderden eigenaren kunnen helpen hun auto op de weg te houden.