ACtronics komende jaren hoofdsponsor van ADAC ACtronics Rallye Sulingen

Met heel veel trots kunnen we jullie mededelen dat ACtronics de nieuwe hoofdsponsor en partner is van de ADAC Rallye Sulingen, die vanaf heden dus door het leven zal gaan als de ADAC ACtronics Rallye Sulingen! Hiermee zet ACtronics een nieuwe stap in de rallysport, nadat vorig jaar al een driejarig contract met de Nederlandse Achterhoek Rally werd ondertekend. De ADAC ACtronics Rallye Sulingen staat voor 7 en 8 mei 2021 op de agenda.

Wereldwijde primeur

Binnen ACtronics klinken dan ook uitsluitend positieve geluiden. Zo liet Bastiaan van den Heuvel, lid van het marketingteam binnen ACtronics, optekenen: “We kregen op onze samenwerking met de Achterhoek Rally zoveel positieve reacties dat ons dat aan het denken zette om ook over de landsgrenzen te kijken. Zo kwamen we in contact met de organisatie van de Rallye Sulingen en dat voelde direct heel positief!” Verder wist Gerben Slomp, ook lid van het marketingteam, te vertellen: “Het feit dat het evenement deel uitmaakt van het officiële Duits rallykampioenschap (de DRM) en gedurende meerdere dagen georganiseerd wordt, zorgt ervoor dat het evenement internationaal bijzonder goed staat aangeschreven en aandacht vanuit heel Europa trekt.”

Hiermee refereert Slomp naar twee zaken. Allereerst is daar de wereldwijde primeur: naast al het brute geweld dat wordt aangedreven door verbrandingsmotoren, staat ook de Opel e-Rally Cup aan de start in Sulingen. Wereldwijd wordt dan ook met veel interesse naar deze 136pk sterke Opel Corsa E gekeken, om te kijken hoe deze elektrisch aangedreven Opel’s zich gaan houden op de rallypaden. Maar er is nog meer moois te melden: de Rallye Sulingen is ook opgenomen in het Open Nederland Rallykampioenschap (het ONRK). Dat betekent dat de snelste equipes van de Nederlandse rallysport ook richting Sulingen zullen trekken.

Uitdagende wedstrijd

Ook Michael Thiesing, wedstrijdleider van de rally, kijkt heel erg uit naar de samenwerking met ACtronics: “We zijn er heel blij mee dat we met ACtronics een nieuwe partner voor de rally in Sulingen hebben kunnen aantrekken. Zeker in deze bijzondere en ook zware tijden is dat een heel positief bericht en bovendien een groot compliment naar ons evenement.”

De organisatie van de ADAC ACtronics Rallye Sulingen gaat er dan ook alles aan doen om begin mei weer een mooie en uitdagende rally in het mooie Sulinger Land te organiseren. Reeds al bekende klassementsproeven worden afgewisseld met nieuwe wegen, allemaal om het evenement zo uitdagend mogelijk te maken. Wij (ACtronics én de organisatie van de rally) kijken dus heel erg uit naar de 33e ADAC ACtronics Rallye Sulingen!