ACTRONICS kijkt uit naar opening rallyseizoen in Sulingen

Over anderhalve maand komen de tenoren van de rallysport weer bijeen om te strijden voor de overwinning van de ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen. ACTRONICS kijkt als trots partner van dit evenement uit naar een op voorhand meer dan indrukwekkend affiche. De rally telt mee voor diverse nationale kampioenschappen en is tevens de openingsronde van de elektrische Opel e-Rallye Cup.

Een imponerende upgrade

Voor ACTRONICS zal 2023 het tweede jaar worden dat het auto-elektronica revisiebedrijf onderdeel is van de Rallye Sulingen. Bastiaan van den Heuvel, marketeer bij ACTRONICS: “Ondanks dat de 2022-editie nog te maken had met de nasleep van de coronapandemie, heeft de organisatie een meer dan geslaagd evenement neergezet. De hoeveelheid media-aandacht rondom het evenement was indrukwekkend en heeft de naamsbekendheid van ons merk goed gedaan. Dit jaar belooft de rally op meerdere vlakken nog spectaculairder te worden. Zo zal er op sportief vlak op meerdere plekken gestreden worden voor de eindzege. De harde inspanningen van de organisatie hebben erin geresulteerd dat de rally onderdeel is van zowel het Duitse, Nederlandse en Deense rallykampioenschap. Tevens zal ’s werelds enige elektrische rallyklasse, de Opel e-Rally Cup, haar internationale campagne starten in Sulingen.”

De veranderingen

Nu de coronamaatregelen gelukkig niet meer van toepassing zijn, zal er op het gebied van beleving en bereikbaarheid ook een behoorlijke upgrade zijn. De rally wordt namelijk naar de mensen gebracht om het evenement extra toegankelijk te maken. Dat betekent dat het start- en finishpodium middenin het centrum zal zijn. De proeven zijn ingrijpend veranderd, waarbij het evenement ook nieuwe gebieden zal betreden. Daarnaast zal er een publieksproef verreden worden, waarbij de liefhebbers vanaf ‘polepositie’ kunnen genieten van de spectaculaire doorkomsten van de coureurs. De rally blijft zichzelf dus continu vernieuwen, zonder aan het kenmerkende concept en karakter ervan te tornen. Een formule die zowel bij de fans als de teams aanspreekt.

Het programma van de ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen

De ADAC ACTRONICS Rallye Sulingen zal op donderdag 4 mei in de vooravond aftrappen met een shakedown. De officiële start is op vrijdag 5 mei, wanneer rond de klok van vijf uur de eerste auto over het startpodium zal rollen om daarna twee boucles af te wikkelen. Op zaterdag 6 mei staan iets meer dan 100 wedstrijdkilometers op het programma, waarbij we aan het eind van de dag zullen weten wie de primus in Sulingen zal zijn.

Over ACTRONICS en de rallysport

Dynamiek, teamwork, precisie, professionaliteit, continue verbetering, robuustheid en betrouwbaarheid zijn zomaar wat parallellen die tussen ACTRONICS en de rallysport zijn te leggen. Tevens is de interesse voor rally's is diepgeworteld binnen ons vakgebied en bij onze klanten. Daarom is ACTRONICS als B2B revisiespecialist van elektronische auto-onderdelen trots partner van verschillende prominente Europese rallyevenementen. De rallysport is hiermee het ideale platform om revisie van auto-elektronica als duurzame en betaalbare optie te promoten.