ACtronics feliciteert (Bedrijfs)autotechnicus van de Toekomst

Aanstormend automotive talent werd tijdens Auto Prof AMT Live stevig op de proef gesteld en dat was niet zonder reden. Na enkele voorrondes waaraan 1100 studenten deelnamen, streden de twee beste bedrijfsautotechnici en twee beste autotechnici om de titel ‘Beste (Bedrijfs)autotechnicus van de Toekomst’. ACtronics was als supporter van aanstormend talent dan ook als trotse ambassadeur van dit evenement aanwezig.

De opdracht

De opdracht voor de finalisten was één en dezelfde: maak een aansluitbeschrijving van een autoradio-opstelling die voor een startende monteur goed te begrijpen is. Dit vereiste natuurlijk belangrijke en essentiële skills die een autotechnici anno 2020 moet hebben. Juiste diagnoses stellen, goed en nauwkeurig rapporteren en het kunnen meten van signalen. Dit alles onder toeziend oog van presentator Roland Tameling die ook wel op de sociale kanalen bekend staat als de ‘Huge Car Guy’.

Daarnaast werd ook de titel ‘Beste opleiding Bedrijfsautotechniek’ uitgereikt. Afgevaardigden van verschillende scholen moesten praktijkgerichte vraagstukken beantwoorden. Mag je zomaar oude auto-onderdelen direct weggooien of moeten deze hergebruikt worden? De studenten werden uitgebreid getest op hun parate kennis: hoe ze in deze situaties zouden handelen en hoe ze eventuele defecten aan auto’s voor kunnen zijn.

De winnaars

Na een spannende middag op de Auto Prof AMT Live beursvloer in Gorinchem kwamen uiteindelijk drie winnaars naar voren. Joey Swinkels van het Koning Willem I College uit ’s-Hertogenbosch pakte de titel ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’, Thijs van Grinsven van het ROC Leijgraaf pakte de titel ‘Autotechnicus van de Toekomst’. Voor het Koning Willem I College was het feestje helemaal compleet toen bleek dat zij ook nog eens als ‘Beste opleiding Bedrijfsautotechniek’ uit de bus kwamen.

ACtronics feliciteert alle winnaars en is trots om deze grote aanwas van nieuw talent te zien. Samen met alle deelnemers delen we namelijk dezelfde passie!